За първи път в България русенски ортопеди приложиха нов метод

...
За първи път в България русенски ортопеди приложиха нов метод
Коментари Харесай

Русенски ортопеди приложиха нов метод за лечение на тежка фрактурa

За първи път в България русенски ортопеди приложиха нов способ за лекуване на тежка фрактурa на коляното, който редуцира с месеци възстановителния развой за пациентите, заяви БНР.

Новият способ за лекуване на тежка фрактура в региона на коляното е приложена за първи път в русенската Клиниката по ортопедия и травматология от доцент Йордан Андонов. Пациентката е 53-годишна жена, която е счупила коляното си при рухване по стъпала, само че имала и остеопороза.

Предизвикателството за лекарите в този случай било, че раздробяването на костта е било мощно изразено заради остеопорозата и то в сложната за достъп задница на коляното. Това наложило освен да се намести фрактурата, само че и да се извърши така наречен " остеопластика ", която съставлява присаждане на кост на мястото на счупването и фиксиране на наместването с новаторски имплант, изясни доцент Андонов и добави:

" Тоя способ разрешава ранно оживление, не може да бъде съпоставен с различен, тъй като в случай че имаше по-лесен различен, ние щяхме да го използваме, естествено. Целта е не самоцелно да си усложняваме оперативната активност, а да реализираме задоволителна непоклатимост, с цел да може пациентът да се възползва от това ".

Този способ на работа в ортопедията се ползва за първи път в страната, а пациентката към този момент е на домашно лекуване в рехабилитационен развой.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР