За първи път в България имаме мапинг на българската индустрия.

...
За първи път в България имаме мапинг на българската индустрия.
Коментари Харесай

Процесът по картографиране на българската индустрия е отворен

За първи път в България имаме мапинг на българската промишленост. Това беше една концепция на Министерството на стопанската система за сливане на икономическа карта на българския бизнес. Днес можем да дадем началото на тази самодейност дружно с партньорството сред Изпълнителната организация за дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) и Аутомотив Клъстер България (АКБ). Това е декларирал министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на стартирането на плана в ИАНМСП, оповестиха от министерството.

Той е подчертал, че в него са включени 14 промишлености, в това число и сферата на образованието, като по този метод ще се реализира синергия сред вложители, бизнес и обучение.

В рамките на събитието министър Борисов е споделил, че процесът е отворен, защото се работи на база на статистическа и друга налична информация в комерсиалния указател. По негови думи доста значимо е да се реализира синергия на клъстерно равнище - обединена и по-лесно налична и систематизирана информация за консуматори и вложители. Информацията ще бъде интерактивна за непрекъсната актуализация за сливане на бизнесите на клъстерно и браншово равнище.

По време на откриването министър Борисов е съобщил, че на следващия ден на страницата на Министерството на стопанската система ще бъде оповестен двуседмичен доклад. По негови думи по антикризисните ограничения се работи ускорено, като до края на тази седмица ще има оценени към този момент 19 000 плана по процедурата за микропредприятия. Той е подчертал, че интензивно се работи и по раздаването на средства под формата на заеми посредством ББР. "Към днешна дата сме прескочили 100 млн. лева запас, който е вложен от ББР ", е споделил министър Борисов.

Икономическият министър е подчертал, че с хармонизирането на клъстерните политики ще се работи в посока възстановяване на икономическото развиване в партньорство с държавното управление и държавните институции. "Министерството на стопанската система прави оценка тази значима стъпка, тъй като това е извънредно значимо в този миг и в тази невиждана рецесия, пред която сме изправени ", е споделил той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР