За първи път в България е Джералдин Чаплин. Тя е

...
За първи път в България е Джералдин Чаплин. Тя е
Коментари Харесай

„Българите са мистични хора“: Джералдин Чаплин пристигна у нас за първи път

За първи път в България е Джералдин Чаплин. Тя е измежду специфичните посетители на „ София филм фест “, с цел да показа кино лентата „ Лука “, в който играе ролята на военачалник.

„ За мен е огромна чест да бъда в България “, съобщи тя на конференция през днешния ден и дефинира българите като „ мистични хора “. Тя напомни, че третия филм, в който е играла, е режисиран от Петър Увалиев. Джералдин Чаплин опроверга достоверността на писмото, което се популяризира в интернет като писмото на Чарли Чаплин до щерка му.

Снимка:БГНЕС

Разглеждай града, разхождай се. Гледай хората! И най-малкото по веднъж дневно казвай: „ И аз съм една от тях! ”...И знай – в фамилията на Чарли никой не е бил толкоз недодялан, с цел да може да ругае един колар или да се подиграе на просяка, седнал край Сена...гласи част от писмото, разпространяващо се в интернет и приписвано на Чарли Чаплин.

Джералдин Чаплин трябваше да гостува в България през 2020 година на София филм фест, само че поради пандемията фестивалът беше отсрочен, а всички събития - анулирани. Затова в този момент тя е у нас за първи път.

" За мен е огромна чест да бъда в България. Отдавна желаех да я посетя, само че до момента не съм имала тази опция, макар, че имам доста български другари. Била съм и режисирана от български режисьор – в третия ми филм. Той беше английски жител и се споделяше Пиер Рув, само че в действителност същинското му име е Петър Увалиев ", сподели тя.

Тя разяснява и присъединяване си във кино лентата „ Чаплин “ от 1992 година, където Робърт Дауни Джуниър играе основната роля, а тя се превъплащава в неговата майка.

" Първата сцена, в която се срещаме, доста ме обърка, тъй като си споделих: сина ми, майка ми, татко ми...и..беше объркващо. И тогава си казахме, добре, хайде просто да работим. Но в първия миг, в който видях неговия контур, който фактически изглеждаше като татко ми, беше извънредно прочувствено, само че и объркващо ", показа Чаплин.

" Българите са мистични хора, те идват от Изтока, изобретили са какво ли не, по тази причина този тайнствен филм доста ще им хареса ", сподели тя.

Джералдин Чаплин ще получи Наградата на София на Столична община като специфичен посетител на 27-ия София Филм Фест. Ще вземе присъединяване и в засаждането на гората на фестивала.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР