За първи път украинският президент Володимир Зеленски сигнализира, че е

...
За първи път украинският президент Володимир Зеленски сигнализира, че е
Коментари Харесай

Зеленски с нов план: готов е за прекратяване на войната

За първи път украинският президент Володимир Зеленски алармира, че е подготвен за преустановяване на огъня и трайно помирение с Русия, освен това по сегашната фронтова линия.

От Рим, Париж и Берлин - столиците, които Зеленски посещава през днешния ден и на следващия ден - Зеленски се надява на гаранции за бързо присъединение към Европейския съюз, което би предложило на Украйна сигурност и вероятности за напредък.

Това значи също, че Киев се отхвърля от задачата си да освободи цялата украинска територия преди договарянията с Владимир Путин.

Кремълският деспот евентуално ще отпразнува сходно преустановяване на огъня като победа в почналата от него война. Също и над Запада, който НЕ е доставил задоволително оръжия, с цел да победи съветската армия-агресор.

Още преди диалозите си в Рим - където Зеленски желае да се срещне с папа Франциск, както и с министър-председателя на Италия Джорджа Мелони, украинският президент посети сутринта Лондон, където се срещна с новия началник на НАТО Марк Рюте, както и с министър-председателя на Обединеното кралство Киър Стармър.

Всъщност Зеленски е желал да показа тайните си проекти на срещата на западните държавни и държавни ръководители и министри на защитата в Германия през уикенда. Срещата обаче беше отсрочена, защото американският президент Джо Байдън остава в Съединени американски щати поради урагана „ Милтън “.

За Зеленски възможностите за мир сега са положителни:

„ През октомври, ноември и декември имаме действителен късмет да придвижим обстановката към мир и трайна непоклатимост “, написа през вчерашния ден украинският президент в Х. И още: „ Ситуацията на фронта предлага опция за решителни дейности за преустановяване на войната най-късно до 2025 година “

Критична военна обстановка на фронта в Донбас

Големият въпрос обаче е дали Зеленски няма да би трябвало да погребе проекта си за освобождение на цялата територия на Украйна от нашествениците заради съветското предимство. В момента специалистите гледат сериозно на военната обстановка в Украйна на целия Донбаски фронт. От известно време Киев желае от Запада оръжия с отдалечен обхват, само че Джо Байдън продължава да се колебае по този въпрос, както и Германия. Причината: боязън от по-нататъшна ескалация на войната.

На срещата на върха в Хърватия с държавните и държавните ръководители на страните от Югоизточна Европа през вчерашния ден Зеленски съобщи, че проектът му е ориентиран към подсилване на Украйна „ както геополитически, по този начин и на бойното поле “, преди да стартира разговор с Русия.

Основният въпрос ще бъде: Кога водачът на Кремъл Путин ще бъде подготвен за това?
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР