За първи път у нас с помощта на дрон бяха

...
За първи път у нас с помощта на дрон бяха
Коментари Харесай

Монтираха над 300 платформи за щъркелови гнезда по електрически стълбове в Бургаско

За първи път у нас благодарение на дрон бяха инсталирани светлоотразители по електропроводи на труднодостъпни места край Бургас. Основната цел на устройстватата е да опазят птиците от токов удар.

С 310 нови платформи за обезопасяване на гнезда, ситуирани на стълбове от електроразпределителната мрежа, ще посрещне щъркелите тази година " Електроразпределение Юг ". С платформите сдружението обезопасява щъркеловите гнезда по стълбове от мрежата. С инсталираните в границите на последната година платформи общият брой на платформите, инсталирани от електроразпределителното сдружение за предотвратяване живота на щъркелите oт 2009 година възлиза на 3440.

Стълбове от електроразпределителната мрежа са желано място от щъркели за разполагане на техните гнезда, като постоянно тези гнезда са в непосредствена непосредственост до проводниците. В доста случаи това е причина за повреди и произшествия. Чрез слагането на защитни платформи, гнездата се повдигат на разстояние към 1 метър от проводниците. По този метод освен се защищава животът на птиците, само че и се понижава евентуалната заплаха от подпалване на гнездата, защото металните платформи не разрешават на гнездата да пропадат сред проводниците на електрическата мрежа.

Обезопасяването се прави преди пролетната миграция на птиците и в утвърждения период от Министерството на околната среда и водите – до 1 март. Инициативата на " Електроразпределение Юг " за монтиране на платформите е съгласувана със съответните районни инспекции по околна среда и водите, разяснява Българска национална телевизия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР