За първи път тези записи са публикувани в края на

...
За първи път тези записи са публикувани в края на
Коментари Харесай

Хроники от бъдещето: Невероятната история на Пол Амадеус Динак от 3096 г.

За първи път тези записи са оповестени в края на 20-те години на 20 век. Авторът им твърди, че е бил в положение, сходно на кома в продължение съвсем на една година. По време на комата видял бъдещето на Земята през 3096 година Историята от „ Хроники от бъдещето: Невероятната история на Пол Амадеус Динак “ („ Chronicles from the Future: The amazing story of Paul Amadeus Dienach “) се споделя от немски и съветски издания, и не е от известните.

През 1922 година Пол Динак преподава немски език на студенти от Атинския университет. Според спомените на студенти той бил 36-годишен, непретенциозен и доста деликатен човек, участник в Първата международна война.

През 1921 година Динах става жертва на латентен енцефалит, когато човек лежи безмълвен и имобилен седмици или даже месеци. Почти година Пол се намирал в клиниката в Женева в положение на жив мъртвец, преди лекарите да съумеят да го върнат към пълностоен живот. Докторите предложили на Пол да смени швейцарския климат с по-мек и по този начин той отпътувал за Гърция.

През 1924 година Динак сметнал, че здравето му се е възстановило и решил да се върне в родината си. В средата на стаята му стоели отворени куфари и кутии – германецът събирал и опаковал нещата си благодарение на един от обичаните си възпитаници Георгиос Папахатис. „ Не е нужно да опаковате това “, възкликнал германецът, като видял дебела тетрадка в ръцете на ученика. „ И какво да върша с нея “, попитал Георгиос. „ Изхвърлете я или я вземете за себе си. Опитайте се да я преведете на гръцки – това ще е страхотна процедура за вас “. Така невероятният ръкопис се оказва в ръцете на младия Георгиос.

Първоначално Папахатис счита, че германецът, наред с други неща, е графоман и се е опитвал в жанра на фантастиката. Но до момента в който напредва с превода, все по-често се улавя да мисли, че написаното не е небивалица, а добре спретнат дневник.

Потъвайки в латентен сън, Пол се озовал в тялото на непознатия Андрю Нортъм, живеещ на Земята през 3096 година. Хората от бъдещето забелязали, че тялото на Нортъм има друго схващане и почнали някакъв тип застъпничество над него. Без тяхната помощ, написа Пол, за него било невероятно да се ориентира в света от четвъртото хилядолетие. До Динах постоянно имало компаньон на име Стефан, който отговарял в детайли на многочислените въпроси на госта от предишното. В продължение на една година Динах живял през 3096 година, до момента в който лекарите не го събудили и не го върнали в 20 век.

Георгиос работил по дневника повече от 14 години до експлоадирането на Втората международна война. Той не бързал с обявата по същата причина, заради която Динах мълчал – страхувал се от насмешки и обвинявания в безумство. В края на 20-те години Георгиос провел издаването на романа „ Долината на розите “, в който приказвал в литературна форма за своя преподавател и давал фрагменти от дневника си. Но романът липсващ от продажба доста бързо, даже прекомерно бързо. Досега фенове библиофили, колкото и да се стараят, не могат да намерят нито едно негово копие.

През 1979 година, откакто към този момент станал приет академик, Папахатис се решил на втори опит. Дневникът с неговите мнения е отпечатан в дребен тираж. Но историята с „ Долината на розите “ се повтаря: книгата даже не попадна на рафтовете на книжарниците. Целият тираж е изкупен и изчезва. Едва през 2015 година изплува евентуално единственият оживял образец. Явно някой в действителност не желае записките на Динах да станат необятно налични.

Папахатсис „ вкусва славата “ в цялостна степен: научната общественост се изправя против него, даже се вършат оферти за отделяне на Папахатсис от научна активност.

 Хроники от бъдещето: Невероятната история на Пол Амадеус Динак от 3096 година

Какво написа в записките „ Хроники от бъдещето “?

На първо място, човечеството, макар всички стихии и гръмотевични стихии, ще оцелее (поне през 3096 година към момента ще съществува), хората няма да деградират до диваци и цивилизацията няма да бъде унищожена. Демографската недъгавост не ни заплашва, а в противен случай, заради претъпканост ще стартира огромно строителство на подземни градове.

2016-2018 година. Светът ще бъде на ръба на войната, само че ще може да я избегне.
2018 година. Междудържавните граници в предходното им схващане ще престанат да съществуват.
2020 година. Ще се появи нова банкова система. Цената на електронните пари ще бъде обвързана с електричеството и естествените запаси.
2025 година. Природните запаси ще бъдат преразпределени и частната благосъстоятелност върху тях ще бъде отстранена.
2030 година. Човечеството ще се научи да ръководи духовната сила. Всеки ще се трансформира в телепат и ще може да изпраща и получава известия със силата на мисълта.
2050 година. Ще бъде открит нов тип сила – „ пространствена сила “ и ще се приключи потреблението на естествените запаси.

Тези прогнози за близкото бъдеще не се разграничават от тези на водещи откриватели. Колкото по-напред обаче Динак описваше бъдещето от 20-ти век, толкоз по-неразбираеми стават неговите бележки. Самият той призна, че не схваща доста от обясненията на Стефан от 3096-та за неща като етеродинамика, пространствена и духовна сила, подземно слънце, подземна атмосфера и доста други.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР