За първи път телешки стекове бяха отгледане единствено от клетките

...
За първи път телешки стекове бяха отгледане единствено от клетките
Коментари Харесай

За първи път отгледаха телешки стек в Космоса

За първи път телешки стекове бяха отгледане само от клетките на крава и то, отвън рамките на Земята - на борда на Международната галактическа станция. 

В основата на пробива е израелският стартъп  “Aleph Farms ”. Нужните за задачата биологични материали са изхвърчали от Казахстан на 25 септември, на борда на „ Союз MS-15 “, и са изпратени назад към Земята седмица по-късно.

Процесът по лабораторното формиране на месото е следният: Изследователите вземат кафези от крава, подхранват ги и ги слагат в среда, имитираща вътрешността на тялото на животното. Това кара клетките да образуват мускулна тъкан и по този начин последователно да се разраснат до размера на една порция говеждо. За да бъдат отгледани в Космоса обаче, те са сложени в магнитен 3D принтер на съветската компания “3D Bioprinting Solutions ”.

Lab-grown steak for eco-conscious diners could be soon on the menu, thanks to the Aleph Farms, an Israeli company, which is producing the steaks from cow cells, in Rehovot, Israel. Photos: VCG https://t.co/1TtcUnLSI2pic.twitter.com/hoo7bhckU4

— Global Times (@globaltimesnews) 17 юли 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР