За първи път тази сутрин в сутрешния блок на Нова

...
За първи път тази сутрин в сутрешния блок на Нова
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП с първи предизборен сблъсък в ефир

За първи път тази заран в утринния блок на Нова телевизия представители на ГЕРБ и Българска социалистическа партия сблъскаха отзиви в избирателен спор.

Всяко едно филтриране дава опция да приказваме и за европейските тематики, а там където имаме проблеми, дава опция да си признаем грешките, да създадем нужните промени и да вървим напред, сподели претендентът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова във връзка абсурда с къщите за посетители.

Трябва да има филтриране, само че би трябвало да се понесе и отговорност и да се разбере, че евроейските фондове не са средство за персонално обогатяване. Трябва да създадем българската стопанска система по-конкурентоспособна, а не да се обогатяват обособените ръководещи, съобщи претендентът за евродепутат от Българска социалистическа партия за България Румен Гечев.

Искам да стана евродепутат, тъй като с моя 20-годишен опит считам, че имам с какво да допринеса да работим за Българиям, да създадем по-добър стандарт в България и да променим Европа, уточни Лиляна Пвалова.

Пред Европейския съюз има доста съществени провокации, главно стопански, има обществена поляризация и е нужна промяна на икономическия модел. Опитът ми дава опция да допринеса и за българското показване, и за нужната смяна в Европа, сподели Румен Гечев.

Жизненият стандарт е най-наболелият въпрос. С инструментаруиума на Европейския съюз да повишим стандарта на живот е допустима идея, уточни Павлова.

Трябва да се промени капиталовата политика в България. Нямам по какъв начин, когато непознатите вложения понижиха 10 пъти от 2009 година до момента и бяха провалени крупни вложения, да се чака повишение на стандарта на живот, означи Гечев.

Всички се стремим приходите да доближат средноевропейското равнище, въпросът е по какъв начин. Популистко е да кажем изравняваме минималната заплата в Европа. Трябва да създадем това действително с растежа на стопанската система. Ако на следващия ден кажем на работодателите - вършиме заплатите 1500 евро, те ще уволнят служащи, ще се вдигнат налози и ще настъпи провал в стопанската система. Повишаването на приходите може да стане с привличане на високотехнологична промишленост. Това е секторът, който към този момент дава заплати, близки до европейските и поради който младежи към този момент се връщат в България, съобщи Лиляна Павлова.

В Европейския съюз болшинството от страните имат минимална работна заплата. Не знам кой в България е развивал тезата за равнене на минималната заплата в Европа като безспорна стойност. Ние настояваме за идентичен процентен стандарт при минимална заплата и пенсия по отношение на динамичността на Брутния вътрешен артикул. Не ниските работни заплати, а страните с най-високите заплати имат май-висока конкурентоспособност, акцентира Румен Гечев. Защитата на българския народен интерес не става с тракане по банките, би трябвало да предлагаме решения, добави социалистът.

Трябва да приказваме за обединена Европа и в това време Европа на мощните народи, които пазят своя народен интерес и просвета. За Европа е рано да приказваме като федерални европейски щати. Единни, дружно би трябвало да отстояваме своя интерес. Нашата позиция е да имаме мощен граничен надзор, недопускане на незаконни мигранти, да влагаме в тези, които се нуждаят от поддръжка и леговище, уточни претендентът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова.

За огромно страдание, истината е друга, защото по автомагистрала Тракия свободно прекосяваха хиляди мигранти. С министър председател от Българска социалистическа партия България влезе в Европейския съюз. Българска социалистическа партия изрично поддържа задълбочаване на икономическата и на обществената интеграция, само че сме твърдо за отбраняване на националния интерес. Тези, които сътвориха проблемите в Близкия Изток и Северна Африка и които прибират облагите, те да одобряват мигрантите. Откъде накъде ние ще плащаме? Мигрантската вълна беше редизвикана от недеакватното държание на дясната политика в Европа, разяснява претендентът за евродепутат от Българска социалистическа партия за България Румен Гечев.

В България е най-нисък процентът на усвоените евросредства – към 25%. Тези средства се усвояват по чудноват метод – посредством капиталови планове, строят се къщички за посетители от вида мама, баща и аз, добави Гечев.

За интервала 2007-2013 година България усвои 98% от парите. Механизмите за надзор са функциониращи и България е с най-ниско равнище на неточности при асимилиране. България няма спрени еврофондове като се изключи времето на ръководство на Българска социалистическа партия. Вие окрадохте банковата система, обърна се Лиляна Павлова към Румен Гечев. Българската страна ръководи в името на българските гераждани всички европейски срдества. Там, където има опити за злоупутреби, се постановат наказания и се вършат корекции, добави Павлова.

Сега българският народ ще ви заплати 11 милиона поради къщите за посетители. Българският народ ще ви осъди на 26 май, акцентира Гечев. Вие докарахте българския народ до три $ пенсия и източихте банковата система.

Всеки, който е злоупотребил и с едно евро еворпейски пари, ще ги върне и ще онесе най-строги наказания, само че не може поради едни къщи за посетители да хвърляме леке върху всичко реализирано с европейски средства, сподели Павлова.

Гечев попита съперничката си за какво декларираните преди 10 години три съществени цели на ГЕРБ - преустановяване на мониторинга на правосъдната система, влизане в Шенген и влизане в еврозоната.

Тези цели са дълготраен приоритет на България аз съм оптимист, че в идващите месеци ще има положителни вести за България. Това злословене на България не е почтено, съобщи Павлова.

Хуленето идва от вашите корупционни схеми, сподели в отговор Гечев.

Ние сме показвали в европарламента до момента, че можем. Представителите на Българска социалистическа партия ще пазят националния интерес в Европейския парламент. За мен Европейският съюз е бъдещето на България. Ние би трябвало да бъдем дейни, а да не слушаме началниците от Брюксел какво да вършим. Ние би трябвало да вършим единствено това, което е в полза на нашата страна, акцентира Румен Гечев.

За мен Европейският съюз е поръчител за сигурност, поръчител за развиване на България. За мен Европейският съюз е домът на България, това е нашето семейство. Трябва да пазим нашите полезности, да ги преадваме, да продължим да надграждаме постигнатото, да притеглим всички младежи, които са отвън Бългрия. Вярвам, че със мощния глас, който имаме, можем да продължим да работим за една обединена Европа, съобщи още Лиляна Павлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР