За първи път след присъединяването си към Европейския съюз Румъния

...
За първи път след присъединяването си към Европейския съюз Румъния
Коментари Харесай

Опа! Румъния силна в Европа

За първи път след присъединението си към Европейския съюз Румъния получи поста заместник-председател на Европейската комисия и един от най-важните ресори, съобщи през днешния ден румънският министър председател Марчел Чолаку в коментар на оферти състав на новата Европейска комисия (ЕК), съобщи организация Аджерпрес.

Председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен показа през днешния ден структурата на бъдещата Европейска комисия и разпределението на отговорностите на новите еврокомисари. Румънката Роксана Мънзату е препоръчана за заместник-председател на Комисията с сектор хора, обучение и умения, написа Българска телеграфна агенция.

„ Важен портфейл, който ще ръководи една пета от бюджета на Европейски Съюз, по-точно 235 милиарда евро. На процедура Румъния става част от решенията в Европейския съюз. Г-жа Роксана Мънзату, номинирана от Румъния за европейски комисар, ще координира както областите на образованието и обществената политика, по този начин и стратегиите за финансиране, свързани с тези области, а точно Европейския обществен фонд+, Социалния фонд за климата и Еразъм+ ", написа румънският министър председател Марчел Чолаку във Facebook.



По думите му „ напъните на румънците са получили справедливо самопризнание и посредством този портфейл, който съчетава забележителна политическа тежест и обилни средства на Европейски Съюз, със стабилен законодателен и политически капацитет и значителен достъп до службите и организациите на Комисията ".

Чолаку показва, че сега Румъния е показана на най-високо ниво в управлението на Европейски Съюз посредством Роксана Мънзату и Виктор Негреску, който е заместник-председател на Европейския парламент. Премиерът напомни, че различен румънец – Драгош Беня, е ръководител на една от най-важните комисии в Екологичен потенциал - комисията за районно развиване.

„ Тези значими позиции, заемани от Румъния посредством членове на европейското социалдемократическо семейство, ясно съставляват първото по рода си самопризнание на ролята и смисъла на нашата страна в Европейския съюз ", разяснява румънският министър председател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР