За първи път след Гражданската война в САЩ войници изкараха

...
За първи път след Гражданската война в САЩ войници изкараха
Коментари Харесай

Войници в Капитолия, Тръмп зове за спокойствие

За първи път след Гражданската война в Съединени американски щати бойци изкараха нощта в Капитолия в американската столица Вашингтон, с цел да предпазят постройката на Конгреса от вероятно принуждение и протести. В столицата се водят диспути по процедура по отстраняването на Доналд Тръмп като президент на страната, броени дни преди приключването на мандата му.

В редица градове на страната бе засилено полицейското наличие, откакто се появиха информации, че са вероятни нови прояви на принуждение – след протеста в Капитолия на 6 януари, приключил с няколко жертви. Президентът Тръмп прикани към успокоение след известия за готвени митинги на негови последователи.

„ След известията за готвени нови демонстрации призовавам да няма никакво принуждение, никакво нарушение на закона и никакъв вандализъм. Не поддържам такива неща, те не са това, което е Америка. Призовавам всички американци да оказват помощ за понижаване на напрежението. Благодаря ви ", се споделя в изказване на Тръмп.

Доналд Тръмп е явна и непосредствена заплаха за Съединени американски щати и би трябвало да бъде отхвърлен от служба, съобщи председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси. " Знаем, че президентът на Съединени американски щати подстрекаваше към този протест, това въоръжено въстание срещу нашата страна. Той би трябвало да си върви. Той е явна и непосредствена заплаха за нацията, която всички ние обичаме ", съобщи тя по време на дебатите. Тръмп е упрекван от демократите, че със своите апели е подтикнал насилието преди дни в Капитолия и носи отговорност за кървавите събития, при които негови последователи нахлуха в постройката на Конгреса в опит да осуетят избирането на Джо Байдън за президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР