За първи път с националната програма Иновации в действие е

...
За първи път с националната програма Иновации в действие е
Коментари Харесай

Зам.-министър Лазарова: Близо 2 млн. лева повече са предвидени за националната програма „Иновации в действие"

За първи път с националната стратегия „ Иновации в деяние " е планувана поддръжка за новаторски учебни заведения, въвели нови образователни предмети и интердисциплинарни модули, часове, в които се ползва интердисциплинарно учене. За това са обезпечени спомагателни 1 800 000 лева за повишение на мотивацията за учене на учениците и техните резултати. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова при откриването на районния конгрес за нововъведения във Видин на тематика „ Трансформиране на креативните хрумвания в на практика планове ", в който се включиха над 70 участници от 30 учебни заведения от областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

Зам.-министърът означи, че районните новаторски конгреси, които се организират за четвърта поредна година по Национална стратегия „ Иновации в деяние ", са продължение на политиката на Министерството на образованието и науката за основаване на условия и поддръжка за насърчаване новаторска просвета и използване на нововъведения във всички сфери на учебния живот. „ Надграждането на програмата и увеличение на бюджета ѝ са резултат от положителните резултати, реализирани през последните години ", уточни зам.-министърът.

По думите ѝ задачата на тези конгреси е развиване на взаимното учене и провокиране за новаторски решения във всички сфери на учебния живот. Тя подчертава и на значимостта от създаване мрежи на нововъведения, посредством основаване на новаторско пространство сред учебните заведения, представителите на висшите учебни заведения и неправителствения, бранш в партньорство с общи цели и тематики за продан на нововъведения.

Домакини на форума бяха СУ „ Цар Симеон Велики " и РУО - Видин. Гости на събитието бяха кметът на Видин Цветан Ценков, зам. - регионалният шеф Ани Арутинян и възпитаникът на учебното заведение кап. Вълчо Атанасов, който в този момент е заместник-началник на Висше военноморско учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров ".

ПРЕСЦЕНТЪР НА МОН

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР