За първи път Русе ще има Младежки гвардейски отрядИдеята е

...
За първи път Русе ще има Младежки гвардейски отрядИдеята е
Коментари Харесай

Сформираха Младежки гвардейски отряд в Русе

За първи път Русе ще има Младежки гвардейски отряд

Идеята е на Виктория Шекирова – ученичка в 10 клас в СУ „ Христо Ботев ”. Тя бе показана на кмета Пенчо Милков в един от седмичните му приемни дни, който се ангажира за реализирането ѝ в най-кратки периоди. Отрядът ще бъде част от Общинския юношески дом.

„ Русе има потребност от младежи, които милеят за нашата история и почитат традициите ни “, сподели кметът. Той благодари на Виктория Шекирова за инициативността и ѝ пожела все по този начин да носи родолюбието в сърцето си.

В гвардейския отряд ще бъдат включени 28 младежи и девойки от 8 до 10 клас от всички междинни учебни заведения в града. За сформирането му в Русе пристигнаха представители на Националната гвардейска част, които подбраха участниците и дефинираха пълководец, знаменосец и асистенти на знаменосеца.

Младежките гвардейски отряди са основани, с цел да разпространяват доброволното сливане на младежи, които имат интерес към запазване на изворите на националното ни достолепие, самочувствие и национализъм. Сдружението е самостоятелна, невоенна, неправителствена, неполитическа, доброволна, патриотична и културна общественост. До момента на територията на България са образувани 12 юношески гвардейски отряда

Те насърчават младежите да се изявяват и да покажат креативните си качества, както и да вземат участие в представителни и публични церемонии. Така те поддържат патриотичната си мотивация и утвърждават българската национална еднаквост и държавност, запознавайки се с нови хора, споделящи техните полезности.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР