За първи път Русе изпраща с един депутат по-малко в

...
За първи път Русе изпраща с един депутат по-малко в
Коментари Харесай

Новите депутати от Русе - седемте самураи или седмачета?

За първи път Русе изпраща с един народен представител по-малко в Народното събрание

Избирателите в Русенска област за първи път ще изпратят в Народното събрание с човек по-малко. С последното броене статистиката потвърди факт, който се усещаше от хората там най-малко от десетилетие, жителите понижават. Проблемите им обаче остават едни и същи от десетилетия, написа.

Изборите в Русе са като равнището на река Дунав - в никакъв случай не е ясно от кое място ще дойдат нови води или ще се появят плитчини за засядане на корабите.

В тези условия държанието на гласоподавателите в 19-ти Многомандатен изборен регион също е непредсказуемо. От друга страна пък какъв брой да е многомандатен тоя регион, като в действителност понижа и в този момент вместо осем почтени жители, поданството ще избира седем.

Кои ще са тези седмина, ще стане ясно на 2 април и ние имаме силата да ги посочим. Все отново това е едно от дребното неща, за които толкоз постоянно взеха да ни питат.

Коя партия обаче е най-хубавата?

Понеже следва месец на пропаганда, на кандърми, на обещания, на причини, на хвалби, на компромати, на плакати, на клипове, на дебати, на монолози, на бездарни и въодушевени песни, ще ви представим четири от политическите обединения, които ще се борят за гласовете на русенци.

С най-вече гласове на последните избори бяха ГЕРБ, където са наясно, че триумф имат единствено тогава, когато отпред на листата им е познато локално лице. Вярно, че Десислава Атанасова не е родена край Дунава, само че пък е построила кариерата си тук и е разпознаваема. Затова изненади в подредбата не се чакат. Въпросът обаче е за какво се стига до тези следващи изключителни избори.

Вторите на последните избори бяха първи, само че нали се разбрахме, че равнището на гласоподавателите е нерешително като водата в Дунав. " Продължаваме Промяната " направиха възторг, след това спаднаха, само че в този момент се надяват на нов връх, изключително след обединяването с Демократична България.

От 2019 г Русе се ръководи от кмет на Българска социалистическа партия. Местната организация на столетницата е измежду опозиционерите на лидерката Корнелия Нинова и това прави листата и държанието им още по-интересно.

Единствената партия, която устойчиво стои с един мандат, в последните години, е тази на Движение за права и свободи.

Кои ще бъдат първите седем, дали те ще се държат като седемте самураи, ще бъдат ли седемте чудеса на района, чисти като седемте Рилски езера и непоклатими като седемте хълма на Рим, ще разберем евентуално седем месеца по-късно. Само да не се окажат седмачета!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР