За първи път проговори стрелочникът от гара Хитрино пред бТВ.

...
За първи път проговори стрелочникът от гара Хитрино пред бТВ.
Коментари Харесай

Стрелочникът от Хитрино проговори, опроверга версията за релсите

За първи път проговори стрелочникът от гара Хитрино пред бТВ. Ирфан Хасан е мъжът, чиито очи са видели адския гърмеж на цистерни, който погуби 7 души през декември 2016 година.

Разказът му за трагичните минути на детонацията опровергава версията на притежателя на композицията, оповестена през вчерашния ден, че не скоростта, а развалена жп стрелка е причина за нещастието.

Ирфан вижда с очите си всичко. Оцелява по знамение. Разказва, че влакът летял с доста висока скорост, а машинистите в началото не разбрали за злополуката.

„ Той напряко идваше да ни убива, друго какво да ти кажа… Цялото село гори, слизат машинистите и викат на дежурния – за какво ни спря. Нямаше желание въобще да спре, в случай че не беше се скъсал”, описа Ирфан Хасан.

Той е виновен за стрелките на коловозите във съдбовната заран. Убеден е, че не оборудването е повода.

„ Стрелката си е заключена, стрелката не съм я обръщал цяла нощ и не се обръща, тя пета стрелка е несъмнено най-здравата стрелка, няма проблеми”, разяснява той.

Експертиза, поръчана и платена от транспортната фирма-собственик на композицията сочи, че дерайлирането се дължи на незаключена стрелка. Взривът пък станал поради наново стартиране на електричеството по контактната мрежа.

„ Единият от хората там, които са на гарата, е споделил, че изпуска газ и все пак е пуснато електричеството още веднъж? Не мога да ви кажа”, съобщи Станко Станков, шеф на „ Булмаркет”.

Решението за наново стартиране на електричеството евентуално е взето от диспечера.

Според прокуратурата експертизите на "Булмаркет " не могат да служат за смяна в изводите на обвиняването и са безапелационни, че отговорна е високата скорост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР