За първи път през 2019 година парламентарно представените парти отчитат

...
За първи път през 2019 година парламентарно представените парти отчитат
Коментари Харесай

Парламентарно представените парти за първи път с повече харчове, отколкото приходи

За първи път през 2019 година парламентарно показаните празненство регистрират по-големи разноски, в сравнение с доходи. Това се дължи главно на намаляването на държавните дотации, както и на присъединяване им в избори. Това сподели в утринния блок на БТВ ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков.

Освен държавна субсиди,я партиите осъществят доходи от дарения и от членски импорт. Прави усещане, че някои партии с нараснали приходите си от дарения през миналата година. В съпоставяне с 2018 година Българска социалистическа партия усилва три пъти приходите си от дарения – близо 900 000 лв., заяви Цветков.

14 партии изобщо не са подали годишните си финансови доклади, а още три не са ги подали в период. Всички тези 17 партии ще бъдат санкционирани, а 14-те, няма да получат документ за подаден доклад, което ще попречва присъединяване им в избори, разясни ръководителят на Сметната палата. Имуществената глоба е в размер от 5000 до 10 000 лева

14 партии не подадоха финансовите си доклади за 2019 година

По думите му главният извод от осъществения от Палатата одитен отчет на Националната организация за приходите е, че се следи повишение на събираемостта на Данък добавена стойност.

Друг извод от отчета е, че има подозрения в качеството на осъществяваните от Национална агенция за приходите инспекции, поради липса на автоматизиран асортимент на проверяваните компании и на проверяващите екипи, сподели още Цветан Цветков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР