За първи път представител на американския политически клан Кенеди губи

...
За първи път представител на американския политически клан Кенеди губи
Коментари Харесай

Историческо изборно поражение на член на клана Кенеди

За първи път представител на американския политически клан Кенеди губи избори в щата Масачузетс, считан за бастион на семейство Кенеди. Джоузеф Кенеди Трети призна провалянето си на примитивен избор на демократите за място в Сената на американския Конгрес, предадоха международните организации.

Кенеди Трети, който е на 39 години, е внук на някогашния правосъден министър Робърт Кенеди, погубен през 1968 година Според частичните резултати при преброени 43 % от бюлетините, той губи с 10 процентни пункта пред съперника си, сегашния сенатор, 74-годишния Едуард Марки.

Резултатът са тежък удар за Кенеди Трети, прочут през 2019 година като изгряващата звезда на Демократическата партия. Първоначално се смяташе, че той е в позиция да надделее над съперника си, който е член на Конгреса от 44 години, измежду които 7 години, прекарани в Сената.

Кенеди Трети беше подкрепян от лидерката на демократите в Конгреса Нанси Пелоси.

 Снимка: АР/БТА

Той се опита да упрекна съперника си, че е представител на демократическата върхушка във Вашингтон, само че Марки в действителност не е измежду тези демократи, които се тормозят от възхода на най-лявото партийно крило, въплътено от депутатката от Ню Йорк Александрия Оказио-Кортес. Напротив, дружно с нея той изготви упорит екологичен проект и завоюва поддръжката й за първичния избор против Кенеди Трети. Марки даже отвърна на рецензиите на Кенеди Трети със същите рецензии, като го упрекна, че въплъщава привилегиите на едно семейство-синоним на властта от 1947 година до момента.

 Снимка: АР/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР