За първи път Пазарджик имаше представител на световно първенство по

...
За първи път Пазарджик имаше представител на световно първенство по
Коментари Харесай

Брейк танцьор от Пазарджик е сред най-добрите в световната ранг листа

За първи път Пазарджик имаше представител на международно състезание по брейк. Венцислав Йорданов се класира измежду най-хубавите 32-ма в света, което го прави оптимист за присъединяване в на Олимпиадата в Париж, където брейкът ще направи дебюта си като олимпийски спорт.

Брейкденсът публично беше включен в листата с олимпийски спортове и първите надпревари ще стартират в Париж през 2024 година Поглед точно към Олимпиадата е отправил 24-годишният Венцислав Йорданов от брейк клуб " Безименните " към Младежки дом Пазарджик.

В началото на декември Венци взе присъединяване на международно състезание във френската столица, а през днешния ден той и съотборниците му имат вяра, че ще могат да се класират за най-високия състезателен конгрес.

Школата по брейк в Пазарджик съществува от 1999 година, показа ръководителят на клуба Иван Николов.

С годините нашите треньори и хора, които са се занимавали преди този момент с нас доста са градили, доста са дали от себе си, с цел да се случат нещата и всичкото това нещо се е запазило по този метод, с цел да може в този момент ние да сме тук и да продължим.

През всичките тези години школата по брейк съществува в Младежки дом Пазарджик.

Амбицията ни сега е да създадем условия за развиването на брейка, той към този момент е част от министерство на младежта и спорта и това за нас е изключителна горделивост, тъй като имахме представител и на международното състезание във Франция, споделя Инна Церовска, шеф на Младежки дом - Пазарджик.

След постигнатия триумф с първо присъединяване на Световно състезание, брейкърите в Пазарджик ще имат и актуализирана зала за тренировки, даде обещание кметът на града.

Тук ще създадем една смяна в залата, такава каквато момчетата желаят, тъй като всички виждаме, че това не е задоволително положително място за тренировки.

След като завърши ремонтът на залата, Венци и останалите състезатели в клуба ще имат опция да проведат най-хубавата подготовка за Олимпиадата в Париж. В момента възпитаниците на клуб " Безименните " са на челните позиции в шампионатите, които се организират в
България.

Репортер: Величка Ачева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР