За първи път откакто се води регистър на имената в

...
За първи път откакто се води регистър на имената в
Коментари Харесай

Мохамад в Топ 10 на най-популярните бебешки имена в САЩ

За първи път откогато се води указател на имената в Америка, в топ 10 попадат арабски имена. Мухамад е в Топ 10 на най-популярните имена за новородени момченца тази година.

Името попадна за първи път в Топ 100 през 2013 година и от този момент се изкачва стремглаво нагоре.

„ Мюсюлманските фамилии постоянно употребяват името Мухамад за първородните си синове в чест на пророка и, с цел да бъде благословено детето “, изяснява Линда Мъри, основен редактор на изданието BabyCenter, което прави класацията. „ Освен това името има разнообразни способи на изписване, което му оказва помощ да доближи до Топ 10 “.

Най-популярното име за новородените американски момченца тази година е Лиъм, което измести от първото място Джаксън, отличник в листата през последните шест години. София остава за десета поредна година номер 1 измежду имената за девойки.

Според BabyCenter данните са събрани от 600 000 родители, които споделили името на новороденото си дете с тях през 2019. Сайтът комбинира на едно място имена, които се изписват разично, само че звучат по подобен метод, като Mohammad и Muhammad.

Социалната администрация по сигурността също прави ранглиста на най-популярните бебешки имена, само че организацията третира всяко друго изписване като настрана име.

В техния лист имато Muhammad се е качило от No. 620 през 2000 година до No. 345 през 2018 година

Имената от арабски генезис като цяло стават все по-популярни в Америка, като на 10-то място по известност измежду имената на девойки е Алая.

Напред в класацията отива и шотландското име Айла.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР