За първи път от три години имаме приет бюджет преди

...
За първи път от три години имаме приет бюджет преди
Коментари Харесай

Василев: За първи път от три години имаме приет бюджет преди годината, в която трябва да се изпълнява

За първи път от три години имаме признат бюджет преди годината, в която би трябвало да се извършва. Това съобщи финансовият министър Асен Василев след приемането на бюджета за 2024 година от Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус "

" За първи път от три години имаме признат бюджет предходната година, а не в годината, която трябва да се извършва, което ще даде опция и на общините да възнамеряват обикновено, и на бизнеса да възнамерява обикновено, а и ще даде сигурност на всички жители по какъв начин ще се развива стопанската система през идната година ", съобщи Василев. 

" Бюджетът беше доста мъчно формиран, доста мъчно признат и той ще бъде доста мъчно за осъществяване ", съобщи Йордан Цонев.  

Председателят на Бюджетната комисия изясни, че това е първият бюджет, в който ще има програмно бюджетиране на финансовата стратегия. 

" Това е първият бюджет, в който 100% финансовата стратегия и на национално, и на общинско ниво е програмен. Всички планове са ясно изписани със периоди, суми и така нататък Това ще има голямо значение за общините, за стопанската система, в случай че бъде изпълнено, както сме го замислили ", добави той. 

Според Цонев всички проблеми пред ръководството могат да се вземат решение единствено с разговор, а този бюджет го доказвал. 

Теменужка Петкова сподели, че въз основата на разговора сред ръководещото болшинство са създали един добър бюджет. 

" Залагаме огромни очаквания тази бистрота във връзка с финансовата стратегия да даде едни наистина добри резултати за България ", Петкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР