За първи път от третия ден от едно българско правителство

...
За първи път от третия ден от едно българско правителство
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Заради хората на протеста сме длъжни да предложим единен политически субект -

За първи път от третия ден от едно българско държавно управление към този момент има митинг, и то с доста мощни причини. Заради тези хора, които бяха на митинга, ние сме длъжни, освен Демократична България, само че и " Продължаваме промяната ", както и всички други по-малки цивилен и политически организации, да предложим обединен политически индивид, вместо да вършим следващото роене и разделяне.

Това коментира в сутрешния блок на Българска национална телевизия Ивайло Мирчев от " Демократична България ".

Хората би трябвало да знаят, че има една политическа мощ - да, от доста партии и не толкоз елементарна коалиция, само че тя като се изключи че ще държи ГЕРБ и Движение за права и свободи надалеч от властта, че преведе България през тези рецесии, а ни чака криза, която февруари март ще усетим и в България, сподели Мирчев.

По думите му целта на Демократична България е преди изборите да реализира съгласие и да се яви на изборите с Политическа партия. Като политически индивид да участват и цивилен организации като " Правосъдие за всеки ", БОЕЦ и " Ние идваме ".

Трябва хората да гласоподават за явен политически индивид, с ясни и съответни планове, а не следващите 7-8 партии, които влизат в Народното събрание, които ще се чудят по какъв начин да се сглобят, с цел да не се изпокарат на втория месец, сподели той.

Мирчев съобщи, че диалозите с " Продължаваме промяната " предстоят, предложенията на Демократична България са ясни и акцентира, че всички партии би трябвало да си подтиснат егото.

Според него Има Такъв Народ са натиснали копчето, с която са развалили ръководещата коалиция, само че в огромна степен развиването на събитията е било предопределено.

" Можехме да реализираме доста по-добро движение в тази коалиция, можехме вместо от време на време част от партиите да се държат като дребни деца, да подходим доста по-зряло към целия развой. Загубихме два месеца в това да спорим кой да стане началник на Българска народна банка, като на 400 км има война, има енергийна рецесия. Това не е съществено и не това чакат хората. Демократична България беше с претенциите да е разсъдъка в тази коалиция, да бъде слепящия детайл сред партиите. Но дано да сме почтени, още от началото тази коалиция тя не е естествена, тя е формирана от извънредно разнообразни партии. Ако изключим Демократична България и Политическа партия с всички останали имаме много разлики по доста тематики ", сподели Иво Мирчев.

За енергийната рецесия, Мирчев означи, България не би трябвало да бъде подвластна енергийно от един снабдител, без значение кой е той. Заяви, че през вчерашния ден по време на митинга, му е звъннал вицепремиерът Христо Алексиев, който го е уверил, че Акт 16 на газовата връзка ще бъде даден на 1 октомври. Дал е гаранции, че 3-те танкера, които са контрактувани от държавното управление, също ще бъдат употребявани.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР