За първи път от седмици Камарата има постоянен говорител и

...
За първи път от седмици Камарата има постоянен говорител и
Коментари Харесай

Ето какво казва говорителят Майк Джонсън, че ще и няма да представи в залата

За първи път от седмици Камарата има непрекъснат представител и най-сетне може да придвижи напред с сензитивно към времето законодателство. Какво тъкмо ще показа новият ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън – и какво възнамерява да отсрочи или да заобиколи – излиза на фокус, защото Вашингтон се среща с член с релативно невисок профил, чийто предходен опит в водачеството в Конгреса е ролята му на заместител бич.

Конгресът е изправен пред редица неотложни проблеми в близко бъдеще: държавното финансиране изтича в средата на ноември и има двупартийна поддръжка за даване на финансова поддръжка на Израел против Хамас. Джонсън допусна, че може да има условия, свързани със законодателството, което той ще показа през идващите седмици.

Финансиране от Израел

Първото деяние, което Камарата предприе, откакто Джонсън постави клетва като представител, беше да одобри резолюция, потвърждаваща поддръжката за Израел, алегоричен жест. Но Джонсън споделя, че Камарата ще показа независим законопроект, осигуряващ към 14,5 милиарда $ спомагателна помощ за Израел, същата цифра, която беше поискана от Белия дом. Джонсън обаче сподели пред Шон Ханити на Fox News в четвъртък, че желае тези разноски да бъдат обезщетени, което може да провокира известна съпротива.

военна помощ за Украйна, макар неотдавнашното предизвестие на Пентагона към законодателите, че финансирането за Украйна е на привършване.

Той сподели на Ханити, че помощта за Израел и Украйна би трябвало да бъдат обособени позиции, откакто президентът Байдън изиска спомагателен пакет, който ще даде помощ и на двете по едно и също време.

„ Днес споделих на чиновниците в Белия дом, че нашият консенсус измежду републиканците в Камарата на представителите е, че би трябвало да раздвоим тези въпроси “, сподели Джонсън на Ханити.

Все отново Джонсън сподели на Fox Водещият на вести Съединени американски щати „ не може да разреши на Владимир Путин да надделее в Украйна, тъй като нямам доверие, че това ще спре дотук. “

Правителствено финансиране 

Джонсън изрази неприязънта си към продължение резолюции или законопроекти за краткосрочно финансиране, когато Конгресът не може да реализира единодушие по изчерпателни. Правителственото финансиране сега изтича на 17 ноември. 

Той би желал Камарата на представителите да одобри самостоятелните сметки за разноските за цялата фискална година, само че сподели на Ханити, че републиканците работят, с цел да се уверят, че в случай че се резервира краткотраен законопроект държавното управление отваря след 17 ноември се изисква, " ние го вършим при избрани условия. " Той не сподели какви ще бъдат тези условия.

Консерваторите от дълго време показват отчаяние от запазването на държавните разноски на сегашните равнища и желаят да създадат съкращения.

Контрол на оръжията

Смъртоносната всеобща пукотевица, осъществена от обвинен в Мейн тази седмица, не е трансформирала мнението на Джонсън по отношение на контрола върху оръжията. Той е корав бранител на правата на притежателите на оръжия и остава срещу обмислянето на по-нататъшни стъпки за ограничение на достъпа до оръжия.

„ В края на краищата казусът е човешкото сърце “, сподели Джонсън пред Ханити. „ Не става въпрос за оръжия, не за оръжия. В последна сметка ние би трябвало да защитим правото на жителите да се пазят и това е втората корекция. “

Джонсън сподели, че не е подобаващият миг да се приказва за законодателство, обвързвано с контрола върху оръжията, макар че чака полемики по-късно, в това число за справяне с психологичното здраве.

Както по-голямата част от републиканците в Камарата на представителите, Джонсън гласоподава срещу законопроект от 2022 година, който стяга достъпа до оръжия за някои групи от популацията. Законопроектът получи двупартийна поддръжка.

Гей бракове 

В диалога си с Ханити Джонсън уточни, че няма проекти да се опита да реалокира законодателство, противопоставящо се на гей браковете, като сподели: „ Това е е уредено от Върховния съд “ в мнението си Obergefell от 2015 година Върховният съд постанови, че възбраната на еднополовите бракове е противоконституционна.

„ И по този начин, това е решението “, сподели Джонсън. „...Аз съм юрист по конституционно право – почитам това и продължаваме напред. “

Миналата година, с поддръжката на двете партии, Камарата одобри законопроект, защитаващ еднополовите и междурасовите бракове на федерално равнище. Законопроектът, който преди този момент беше признат от Сената с поддръжката на двете партии, беше подписан като закон.

Аборт

Джонсън, който прекара години в битка против правата на абортите като юрист на консервативно християнско покровителство група, наподобява се дистанцира от концепцията за федерална възбрана на абортите към този момент, макар че някои от най-консервативните членове на Конгреса и няколко претенденти за президент на Републиканската партия поддържат национална възбрана. Той допусна, че възбраните на абортите може да бъдат оставени на щатите.

„ Ние спорихме през цялата ми кариера в продължение на 25 години, че щатите би трябвало да имат правото да вършат това. Няма народен консенсус измежду хората какво да се прави сигурно ще се оправим с този въпрос на федерално равнище. Имаме толкоз огромни цели в този миг тъкмо в този момент ", сподели Джонсън на Ханити, акцентирайки други въпроси като Израел и Украйна.

Промяна на предлагането за овакантяване, което докара до отстраняването на Маккарти като представител

Джонсън не навлезе в детайлности дали и по какъв начин би предложил смяна на настоящото предписание за „ предложение за овакантяване “, предписание, което разреши на един единствен член, конгресменът Мат Гаец, да наложи избор на съмнение на някогашния ръководител Кевин Маккарти.

" Мисля, че ще го променим ", сподели Джонсън на Ханити.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР