За първи път от седем години насам Борусия (Дортмунд) беше

...
За първи път от седем години насам Борусия (Дортмунд) беше
Коментари Харесай

Борусия : Ще ставаме по-силни и ще продължим да притискаме Байерн

За първи път от седем години насам Борусия (Дортмунд) беше толкоз покрай златните медали в Бундеслигата, само че в последна сметка отборът финишира на 2 точки зад новия-стар първенец Байерн (Мюнхен). “Жълто-черните” са окуражени да продължат съревнованието.

“Ние сме едвам при започване на нашето развиване - съобщи изпълнителният шеф на клуба Ханс-Йоахим Ватцке пред Bild. - Искаме да продължим да преследваме Байерн през идните години. Планът е упорит, само че ще се опитаме.”

Вчера Ватцке е имал среща с другите виновни фактори в Борусия Михаел Цорк, Себастиан Кел, Матиас Замер и треньора Люсиен Фавър. Те са анализирали аргументите за изпуснатата купа и са достигнали до заключението, че тимът се нуждае от по-класни и по-опитни футболисти.

За тази цел Дортмунд ще бъде деен на пазара. Клубът към този момент разгласи привличането на Нико Шулц от Хофенхайм, а сигурни наподобяват покупко-продажбите за други двама национали - Юлиан Брант от Байер (Леверкузен) и Торган Азар от Борусия (Мьонхенгладбах).

“Целта ни е да продължим да се развиваме. Изминалият сезон единствено може да ни стимулира. Ако даден футболист ни убеди в качествата си, то ние сме подготвени да платим нужната сума за него”, увери спортният шеф Михаел Цорк.

Така Борусия става вторият клуб след Република България (Лайпциг), който намерено дава поръчка да се бори с Байерн за купата. Само преди година от “Сигнал Идуна Парк” желаеха 10 години, с цел да бъдат считани за претенденти за първото място, само че наподобява, че проектите им са се трансформирали.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР