За първи път от повече от 60 години насам Aston

...
За първи път от повече от 60 години насам Aston
Коментари Харесай

Милиардерът, който създаде британското Ferrari

За първи път от повече от 60 години насам Aston Martin показва автомобил, предопределен за Формула 1. Преминаването към Ф1 е основен миг от смелия проект за възкръсване на английската компания и превръщането ѝ в спортна марка, която може да си съперничи с Ferrari.

Това е концепцията на канадския милиардер и изпълнителен ръководител Лорънс Строл. Неговото желание е да построи бизнес, който ще има „ най-силния профил от който и да било първокласен аутомотив бранд “, написа „ Би Би Си “.

Спасението на Aston Martin

В началото на 2020 година компанията е в капан – продажбите са слаби, а цената на акциите, които се търгуват на Лондонската фондова борса, пада. Нуждата от финансова инжекция се изостри и в дните след началото на пандемията от COVID-19.

Тогава Лорънс Строл, който е спечелил множеството си пари с вложения в първокласни фешън марки, в това число Tommy Hilfiger и Michael Kors, идва с цяла група хора, подготвени да вложат средства в Aston Martin.

Този ход направил Строл изпълнителен ръководител, който в това време към този момент бе поел контрола над Racing Point, един от тимовете от Формула 1. Сега детайлите от „ владенията “ му се събират, откакто Racing Point се ребрандира и стана Aston Martin. Така марката последователно се завръща на пистата след несполучливите опити от 1959 и 1960 година, а зад кормилото застава четирикратният международен първенец Себастиан Фетел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР