За първи път от повече от 30 години Германия уведоми

...
За първи път от повече от 30 години Германия уведоми
Коментари Харесай

За първи път от над 30 години: Германия задели рекордна сума за отбрана

За първи път от повече от 30 години Германия уведоми НАТО, че плануваните средства за защита възлизат на минимум 2% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, съобщи ДПА.

Според изследване на ДПА немското държавно управление е заделило равностойността на 73,41 милиарда $ за военни разноски през тази година. Това е рекордна сума в безусловно изражение за Германия и би представлявало 2,01% от Брутният вътрешен продукт, демонстрира актуалната прогноза на НАТО.

Според архивите на Алианса, на които се базира ДПА, за финален път Германия е отделила 2% от Брутният вътрешен продукт за разноските си за защита през 1992 година В годините на Студената война делът на средствата за защита нормално е надхвърлял 3%.

Въпросът за военните разноски на страните-членки на НАТО ще бъде разискван на следващия ден на среща на министрите на защитата на страните от Алианса в централата му в белгийската столица Брюксел.

Очаква се към 20 от членуващите в НАТО 31 страни да доближат тази година набелязаната цел от 2%, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР