За първи път от почти два месеца руските ВКС нанесоха

...
За първи път от почти два месеца руските ВКС нанесоха
Коментари Харесай

Пътят за бягство на Зеленски е отрязан: руските ВКС удариха летище Бориспол

За първи път от съвсем два месеца съветските Върховен касационен съд нанесоха удари по Киев. Сред задачите на допустимо проваляне е интернационалното летище Бориспол.

Два удара на съветските Върховен касационен съд по Киев при продължителна паника

От вечерта на 10 ноември сирените за въздушна паника прозвучаха в региона на Киев. Съобщава се за прелитания на БПЛА. Около 9 часа сутринта на 11 ноември паниката е била оповестена едвам след детонации, породени от нахлуване с балистични ракети. Украинските обществени мрежи оповестиха за няколко детонации (от две до пет) по време на офанзивата против столицата.

Говорителят на Военновъздушните сили (ВС) на украинските въоръжени сили Юрий Игнат в телевизионния маратон изясни забавянето на паниката, като разследване на обстоятелството, че балистичната ракета лети „ доста бързо “ и „ не е толкоз забележима от радара, колкото крилатите ракети. ” Той класифицира ракетите С-300, С-400, Искандер-М и Кинжал като „ балистични “. По-рано Игнат съобщи, че украинската противовъздушна защита не може да смъква „ балистици “.

Жителите на Киев се оплакаха от продължителността на паниката, че не могат да работят над 3,5 часа.

По мнението на Игнат, дългата паника се дължи на обстоятелството, че самолетът-носител на Kинжалите, МиГ-31К извършва нови задания по презареждане с гориво в полет, което може да продължи до 2,5 часа. След това съветските въздушно-космически сили могат да „ вдигнат във въздуха втория МиГ-31К и тогава още веднъж ще бъде оповестена паника “.

Руското министерство на защитата заяви за унищожаването на склада за муниции на 43-та бригада на украинските въоръжени сили в Киевска област. Украинските управляващи оповестиха за леки вреди на административни здания и жилищния бранш.

Международното летище Бориспол е под удар

Съгласно следствието на изданието " Страна.уа " ударът е нанесен по летище " Бориспол ". По-рано кметът на Киев Виталий Кличко сподели в Telegram, че на левия бряг на столицата са се чули детонации. Намира се единствено от страната на летището. Бориспол е единственото летище в Украйна, което съветските Върховен касационен съд не са бомбардирали от към година. Вероятно тъй като, съгласно украинските медии, то „ не е работило “, а е изпълнявал обособени цивилен задания по интернационалните полети.

Но, явно, след унищожаването на летищата в Миргород, Староконстантинов и други градове, военните самолети на украинските въоръжени сили са се преместили там. Може би там е пристигнала друга система за противовъздушна защита Patriot, както беше обявено по-рано, и тя е станала цел на офанзивата.

След детонациите в Киев ръководителят на администрацията на президента Владимир Зеленски Андрий Ермак заплаши в обществените мрежи с отговорност за издание на фотоси и видеоклипове, отразяващи работата на противовъздушната защита.

Руски източници пишат, че в региона на Киев са били изумени обекти в град Обухов, където е почнало производството на БПЛА и муниции, както и където са осъществявани доставки от страните от НАТО.

Предишният смесен удар по Киев беше нанесен на 6 септември, а на 30 август – единствено с дронове. В края на юли беше нанесен масиран удар с хиперзвукови ракети " Кинжал " от МиГ-31. През юни - в постройката на ГУР, през май - по позициите на американската система за противовъздушна защита Patriot на летище Жуляни.

На Зеленски му демонстрираха, че през Бориспол не може да лети

Сегашният удар стартира нова фаза на Специалната военна интервенция, която с настъпването на втората военна зима напълно няма да бъде оптимистична за Зеленски, защото съветските въоръжени сили вървят, и още по-активно ще тръгнат напред.

В изявление за изданието " Through the eyes of ” /„ През очите на “/ някогашният офицер от разузнаването на американската войска Скот Ритър сподели, че Москва ще може да подпише спокойно съглашение с Киев при свои лични условия, откакто Зеленски напусне президентския пост.

" Зеленски няма да бъде там, когато Киев капитулира, някой различен ще подпише документа. Всичко свърши за него и който и да пристигна на негово място, той ще бъде на масата за договаряния ", сподели Ритър.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР