За първи път от почти 50 години Италия не е

...
За първи път от почти 50 години Италия не е
Коментари Харесай

Италия счупи половин вековен енергиен рекорд

За първи път от съвсем 50 години Италия не е внесла природен газ от Руската федерация в продължение на една седмица.

Това заяви Италианският институт за интернационалните политически проучвания (ISPI).

Отбелязва се, че това не се е случвало от 1974 година насам.

" Сбогом, Москва. През последните седем дни Италия е внесла нула кубически метра газ от " Газпром ", а затова и от Русия. Това не се е случвало от 1974 година насам. Исторически ден ", съобщи анализаторът на ISPI Матео Вила.

По-рано съветският " Газпром " заплаши да спре доставките на газ за европейските страни, където те към момента не престават, в случай че Европейски Съюз наложи таван на цените.

На 31 август " Газпром " спря доставките на газ за Европа по " Северен поток 1 ". Компанията заяви, че са открити течове на масло от елементи на компресора на газопровода и оборудването е трябвало да бъде спряно, до момента в който течът бъде отхвърлен.

На 2 септември съветската газова компания " Газпром " разгласи цялостно прекъсване на газопровода " Северен поток 1 " за неустановен интервал от време.

На фона на прекъсването на съветския газопровод " Северен поток " спотовата цена на газа в Европа сутринта на 5 септември скочи с 30 % до съвсем 2900 $ за хиляда кубически метра.

На 14 септември 2022 година Европейски Съюз отговори на газовия шантаж на Путин.

На 26 септември се появи информация за приключване на газ по " Северен поток ". На 27 септември стана известно за детонации в региона на приключването.

На 28 септември 2022 година страните от Европейски Съюз желаеха неотложно да се ограничи цената на газа.

На 1 октомври стана известно, че " Газпром " е спрял доставките на газ за Италия, а още на 5 октомври компанията публично призна за спада в търсенето на газ.

17 октомври Европейската комисия откри нов метод да ограничи цената на газа.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР