За първи път от над 60 години нито един бейзболист

...
За първи път от над 60 години нито един бейзболист
Коментари Харесай

Залата на славата остана без нов член за първи път от 1960 г.

За първи път от над 60 години нито един бейзболист не беше определен за Залата на славата в Купърстаун (САЩ). Никой от препоръчаните за гласоподаване ветерани от МЛБ не получи нужните 75% поддръжка във вота на асоциацията на бейзболните публицисти в Америка (BBWAA), което за последно се беше случвало през 1960 година

Най-много гласове събра някогашният питчер Кърт Шилинг - 71,1% (285 при нужни 301 от общо 401 участници), а втори и трети останаха други две спорни персони – свързваните с приложимост на допинг Бари Бондс с 61,8% (248 гласа) и Роджър Клемънс с 61,6% (247 гласа). И трите митове бяха подложени на гласоподаване за девети път при оптимално възможни 10 години в листата на изчакващите.

In the 2021 BBWAA Hall of Fame voting, no candidate received votes on at least 75 percent of all ballots cast.
— National Baseball Hall of Fame and Museum (@baseballhall)
Часове след оповестяването на резултатите от тазгодишния избор на BBWAA Шилинг популяризира намерено писмо, с което съобщи желанието си да бъде изваден от бюлетината за 2022 година

" Не желая да вземам участие във финалната си година от гласуването. Настоявам да бъда отстранен от листата. Ще разгадавам на комисията на ветераните и на мъжете, чието мнение в действителност има значение и които са в позиция да преценят играчите. Не мисля, че ставам за член на Залата на славата, само че в случай че някогашните играчи считат по този начин, тогава ще приема с чест ", написа 54-годишният Шилинг.

Former players will be the ultimate judge, as it should be. I won’t allow a group of morally bankrupt frauds another year to lie about my life.
— Curt Schilling (@gehrig38)
Трикратният първенец с Аризона Дайъмъндбекс (2001) и Бостън Ред Сокс (2004, 2007) и MVP в Световните серии '01 стартира да губи поддръжка в последните години поради някои неприемливи за актуалното общество прояви. През 2016-а посредством обява в Туитър той поддържа " линчуването на публицисти ". По-късно се изрече отрицателно по адрес на транссексуалните хора и съпостави мюсюлманските екстремисти с нацистите.

В началото на тази година пък Кърт Шилинг изрази поддръжка към щурма на Капитолия във Вашингтон на 6 януари. Конкретно този му акт обаче не може да е повлиял на вота на BBWAA, защото бюлетините бяха изпратени още преди Нова година.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР