За първи път от началото на специалната военна операция в

...
За първи път от началото на специалната военна операция в
Коментари Харесай

Русия е прехванала за първи път далекобойна ракета GLSDB

За първи път от началото на специфичната военна интервенция в Украйна съветските сили за противовъздушна защита са прехванали  (Ground Launched Small Diameter Bomb). Това съобщи представителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от ТАСС.

" През последните 24 часа средствата за противовъздушна защита са прехванали 18 ракети от системата за залпов огън HIMARS и един управляем реактивен снаряд GLSDB ", рапортува той.

Освен това съветската Противовъздушна отбрана е унищожила 12 украински дрона в региони покрай обитаемоте места Пологи в Запорожка област, Голиково, Рубежное и Сватово в Луганската национална република, Соледар, Волноваха и Владимировка в Донецката национална република и Великие Виселки в Харковска област.
 Украйна ще получи ракети с обхват 150 км Обновена
Украйна ще получи ракети с обхват 150 км

Американският делегат в Европейски Съюз: Убеден съм, че украинците ще завоюват с оръжията, които предоставяме

По данни на Конашенков от началото на войната са унищожени общо 404 самолета, 226 хеликоптера, 3612 дрона, 414 зенитно-ракетни системи, 8433 танка и други бойни бронирани машини, 1074 ракетни установки за залпов огън, 4449 полеви артилерийски и минохвъргачни оръдия и 9161 единици специфична военна техника.

Далекобойните ракети GLSDB, доставени на Украйна от Съединени американски щати, се смятат за жизненоважно оръжие за плануваната украинска контраатака.
 Съединени американски щати дават на Украйна далекобойни ракети?
Съединени американски щати дават на Украйна далекобойни ракети?

Промяна в политиката на Пентагона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР