За първи път от много години българският парламент е жив,

...
За първи път от много години българският парламент е жив,
Коментари Харесай

Асен Василев: За първи път от много години парламентът е жив и не е скучен

" За първи път от доста години българският парламент е жив, не е отегчителен, не е предвидим и не е просто гумен щемпел на решения, които не са взети в българския парламент. Мисля, че това е здравословно ". Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

Той разяснява спречкването сред депутата от „ Продължаваме Промяната” Искрен Митев и ръководителя на „ Възраждане” Костадин Костадинов в пленарна зала. „ Явно има напрежение. Дебат, който е по-разгорещен, е положителният прочит на това, което се случва”, сподели Василев.

И добави: „ Ако може да има малко по-малко разгорещени разногласия и конструктивизъм, би било добре, само че е по-добре да има такива, в сравнение с никакви”.

Относно подпалването на Културния център „ Иван Михайлов” в Битоля, министърът на финансите съобщи, че това е „ още едно възпламеняване на пристрастености, с цел да може да се попречи на някакво рационално решение, което да бъде открито от външните министерства и всички, които работят и търсят решение”

„ Това не е ориентирано против България или Северна Македония, а против това да се откри съгласие и този спор да бъде позволен в един миг. Това обаче става единствено посредством диалози и увещание на едната страна по отношение на другата, тъй че да се стигне до разбирателство”, уточни Асен Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР