За първи път от месеци пъбовете с градини, магазините и

...
За първи път от месеци пъбовете с градини, магазините и
Коментари Харесай

Великобритания празнува, отваря пъбове и магазини след месеци на блокада

За първи път от месеци пъбовете с градини, магазините и фризьорските салони отварят порти в Англия. Останалата част от Англия също разхлабва ограничаващите ограничения в битката с ковид , осведоми Би Би Си.

Някои бирарии и салони отвориха от среднощ , като един притежател разяснява пред медията, че има " чувство за празненство ". Съобщава се за опашки пред някои магазини.
 Заговориха за раздробяване на Англия
Заговориха за раздробяване на Англия

Заключението му е, че 300-годишният съюз е пред огромна заплаха

Премиерът на Англия Борис Джонсън прикани всички да се " държат отговорно ".

Северна Ирландия анулира нареждането " спри си у дома ", а някои правила са разхлабени в Шотландия и Уелс.

Премиерът трябваше да отпразнува разхлабването на ограниченията с бира, само че събитието бе отсрочено поради

От през днешния ден в Англия могат да отворят всички магазини, всички фризьорски салони и салони за красота; заведенията за хранене и пъбовете могат да сервират храна и алкохол на клиенти, които са седнали на открито; отварят фитнесите, спа центровете, зоологическите градини, тематичните паркове, библиотеките и др.; членовете на едно и също домакинство могат да провеждат почивка в Англия тук-там, където могат да се самоизолират; разрешени са пътуванията сред Англия и Уелс; също са разрешени сватбите с до 15 души и погребенията с до 30 души; децата могат да участват на всевъзможни интензивности на закрито; двама души ще могат да посещават родственик в домове за грижа; възобновяват се шофьорските курсове, като изпитите ще стартират от 22 април.
 Англия минава към идната фаза на разхлабване
Англия минава към идната фаза на разхлабване

Обединението кралство покрива " четирите теста " за анулация на ограничавания

В Северна Ирландия част от учениците се връщат към присъствена форма на образование. Ще разрешава събиране на до 10 души от две семейства в частна градина.

В Шотландия в няколко региона учениците се връщат в клас. В Уелс учениците също възобновяват присъствената форма на образование. Магазините също възобновяват работа.

Повече от 32 милиона души във Англия са получили минимум една доза от ваксина против ковид и 7,4 милиона от тях са с две дози.

В събота бе реализиран връх - 475 230 втори дози са сложени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР