За първи път от месец насам - спад в цените

...
За първи път от месец насам - спад в цените
Коментари Харесай

За първи път от месец: Цените на повечето основни храни спадат

За първи път от месец насам - спад в цените на множеството съществени хранителни артикули, плодове и зеленчуци на тържищата в страната. Това регистрират от Държавната комисия по стоковите тържища и борсите. Понижението е записано през цялата минала седмица, съобщи Нова тв.
 
Според търговци от борсата в Първенец има поевтиняване единствено на някои от продуктите и това е моментно. „ С наближаването на пролетта излиза повече оранжерийна продукция, само че няма трайна наклонност на спад на цените ”, изясни изпълнителният шеф на борсата Илия Гатев.

„ Марулите към този момент са под 1 лев - към 70-80 стотинки. Краставиците са от 3,20 до 4 лв., като предходната година по това време. Имаме и импорт от Гърция, който подбива цените и ги смъква надолу. Доматите са малко по-скъпи, розовите са над 4,50 лв.. Там също има импорт, който е сред 50 стотинки и лев по-евтин. Цената на картофите е действителна, тъй като няма пресни ”, сподели още той.

„ При цитрусите няма сериозна смяна, единствено лимоните са с по-ниска стойност - към 1,50 лв.. Това се дължи на огромното произвеждане в Турция. Има обаче дефицит на остарял картоф, тъй като създаденото количество към този момент е изкупено ”, уточни Гатев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР