За първи път от лятото насам руската столица Москва въвежда

...
За първи път от лятото насам руската столица Москва въвежда
Коментари Харесай

Москва затяга мерките срещу COVID-19 за 4 месеца

За първи път от лятото насам съветската столица Москва вкарва спомагателни анти-COVID ограничения поради пандемията. От 60 на 80% се усилва наложителната имунизация при чиновниците в бранша на услугите.
Под карантина ще би трябвало да бъдат всички неимунизирани поданици на столицата над 60-годишна възраст. Мярката ще влезе в действие на 25 октомври и ще важи четири месеца.
Най-малко 30 на 100 от чиновниците на фирмите би трябвало да работят неприсъствено. Освен това, Кремъл обмисля дали да наложи ограничения за цялата Руска федерация - като да вземем за пример една неработна седмица в края на октомври.
Българско семейство лекари в Москва споделя по какъв начин се стигна дотук.
Д-р Диян Йорданов споделя, че има райони, в които заетостта на легловата база приближава 100%, там се вкарват ограничения. Причината е Делта варианта.
"Има Коронавирус free зони, където се влиза с QR кодове, само че те са малко. Има и безвъзмездни пунктове за имунизация към театрите, моловете, учебните заведения и държавните институции ", изясни той.
Според доктор Йорданка Чанева aнтиваксърското придвижване е доста мощно, това води до невисок % имунизирани - към 30% от хората са имунизирани в Москва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР