За първи път от Гран При на Германия в средата

...
За първи път от Гран При на Германия в средата
Коментари Харесай

Баная: Късмет, че Фабио завърши едва осми

За първи път от Гран При на Германия в средата на месец юни Франческо Баная загуби точки от Фабио Куартараро в борбата за международната купа в MotoGP. Това се случи по време на вчерашното съревнование за Гран При на Япония, в което италиенцът падна в последната обиколка, а настоящият международен първенец финишира на осмо място.

Самият Баная съобщи малко след финала на конкуренцията, че е късметлия, че е изгубил единствено осем точки от Куартараро в борбата за купата. Преди финалните четири старта за сезона разликата сред двамата е 18 пункта в интерес на водача на Ямаха.
59  Състезание за Гран При на Япония в MotoGP
„ Първо желая да се извиня на тима ми, тъй като грешката ми беше огромна. Не направих добра и маневра и за благополучие не ударих Фабио и той съумя да финишира. Бях прекомерно упорит. Знаех, че съм мощен в прекъсването, само че бях прекомерно надалеч, а и на ускоренията през днешния ден губех, по отношение на другите мотори. Трябва да помисля върху грешката си и да се концентрирам върху идващите надпревари “, съобщи Баная.

„ През цялото съревнование имах необичайно чувство върху мотора. В загрявката сутринта всичко беше наред, само че следобед имах много проблеми. Във всеки случай сме късметлии, че Фабио финишира осми и не загубихме доста точки. Алейш (Еспаргаро) също не взе точки, тъй че единственото сладко чувство е за Джак (Милър). Радвам се, че той завоюва надпреварата. Аз ще се концентрирам върху идващото съревнование, което ще е на комфортна за нас писта “, добави водачът на Дукати,
 Ето за какво Еспаргаро влезе в бокса преди старта на Гран При на Япония Ето за какво Еспаргаро влезе в бокса преди старта на Гран При на Япония
Битката за купата в MotoGP продължава тази неделя с конкуренцията за Гран При на Тайланд, която сходно на тази в Япония не бе част от календара на международния шампионат през последните две години поради COVID-19.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР