За първи път от доста години хотелиерите не са предвидили

...
За първи път от доста години хотелиерите не са предвидили
Коментари Харесай

На какви цени ще почиваме това лято?

За първи път от много години хотелиерите не са планували съществено повишаване по българското Черноморие. Една от аргументите за опазване на цените е, че за разлика от прилежаща Гърция и други известни европейски дестинации, у нас не се планува увеличение на туристическата или на еко таксата.

Големи топчета за тенис или камъни, покрити компактно с мъх? Нито едно от двете.

Освен това в по-голямата си част хотелиерите са калкулирали цените за това лято още предходната година, т.е. преди растежа на минималната работна заплата и на други услуги.

По данни на Института за разбори и оценки в туризма нощувките няма да нарастнат с повече от 3-3,5 %. Според други организации растежът ще е с сред 5 и 10 на 100.

Снимка: bTV

Така в предсезона междинната цена за 5 нощувки в хотел за 4-членно семейство ще е към 1200 лева, в пика на сезона – над 2000 лева Или цената на стая се движи сред 120 и 250 лв..

В Поморие поради балнеологичните особености туристи има целогодишно. Семейство Бучкови ще заложат на морска отмора в чужбина

Творбата е дело на авангардните създатели Пол и Реми Хогард

„ Откъм качество-цена считам, че в чужбина е много по-приемливо и прелестно за нас, като млади родители с малко дете “, споделя Александър Бучков.

Част от хотелиерите по Черноморието не плануват смяна в цените по отношение на предишното лято.

„ Има такива обекти, които са по-гъвкави, които могат по-добре да контролират и да работят с разноските. По-гъвкави са откъм работна ръка, по-гъвкави са откъм произвеждане на храна. Имат по-добри енергийни източници. Те могат да натискат цената надолу или да я задържат “, изясни Антон Тръпков – хотелиер.

„ На този стадий умерено можем да кажем, че фрапантно нарастване не се чака. Това, което претърпяхме през последните две години като нарастване, тази година не се планува и не се чака, защото равнищата на цените на главните консумативи се задържаха “, съобщи Христина Славова от Бургаската районна туристическа камара.

„ Ние сме оповестили нашите цени една година по-рано. Няма уважаващ себе си хотелиер, който да почне да подвига в този момент цени, тъкмо противоположното. Когато има ранни записвания, се употребяват отстъпки “, съобщи Янчо Парушев - Съюз на Собствениците – Слънчев бряг.

Ранните записвания не престават до края на април, а отстъпките стигат до 30 %. Според сектора най-изгодно е да се прави резервация посредством туроператор или през уеб страницата на хотела. 

„ Много деликатно, сами, самодейно да отделят време да си създадат тези информации и да видят в действителност в действителност къде е преференциално за тях. Много преференциални места има за отмора “, изясни Тръпков.

Изгодни са пониженията и при по-дълъг престой: заплащане за 3 при 5 нощувки, или 5 за 7.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР