За първи път от десетилетие в Хонконг е отменена прочутата

...
За първи път от десетилетие в Хонконг е отменена прочутата
Коментари Харесай

Отмениха зарята за Нова година в Хонконг

За първи път от десетилетие в Хонконг е анулирана фамозната новогодишна заря, заяви хонконгската организация по туризма, представена от " Ройтерс ". Причината е, че поради продължаващите повече от шест месеца митинги са зародили опасения за сигурността.

Фойерверките нормално притеглят хиляди локални поданици и туристи на живописното пристанище " Виктория ", а противоположното преброяване се излъчва по целия свят. Породени от противоречивия и към този момент изтеглен закон за екстрадицията, продължаващите митинги в някогашната английска колония засегнаха туризма и търговията на дребно. Няколко значими културни и спортни събития бяха анулирани през последните месеци.

Зарята ще бъде сменена от " Симфония от светлини " - мултимедийно светлинно шоу, включващо прожекции върху фасадите на най-високите небостъргачи в среднощ, оповестиха чиновници в туризма. Фасадата на крайбрежния Хонконгски конгресен и изложбен център ще бъде превърната в голям часовник, отброяващ времето до настъпването на Новата година. Малки пиротехнически фойерверки ще бъдат изстреляни от покривите на прилежащите здания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР