За първи път от близо два месеца боксофис класацията на

...
За първи път от близо два месеца боксофис класацията на
Коментари Харесай

Хорърът Почукването измести Аватар: Природата на водата от челната позиция в боксофис класацията на Северна Америка


За първи път от близо два месеца боксофис класацията на Северна Америка не е във притежание на сини хора - след седем седмици на върха касоразбивачът " Аватар: Природата на водата " отстъпи шампионата на новия хорър " Почукването " на режисьора М. Найт Шаямалан, оповестяват международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Филмът на Шаямалан дебютира в северноамериканския бокс-офис с приходи от продажбата на билети в размер на 14,2 милиона $. Сумата е по-скромна спрямо осъществените от предходни продукции на режисьора. Последният му филм " В клопката на времето " (2021) започва с 16,9 милиона $ и осъществя 90,1 милиона $ от продажбата на билети по света. През 2019 година филмът му " Стъкления " събра 46,3 милиона $ през дебютния си уикенд на екран по пътя си към световни доходи от 247 милиона $. 

Заснет със скромния бюджет от 20 милиона $, " Почукването " въпреки всичко е седмият филм на М. Найт Шаямалан, който съумява да се нарежда на върха в  бокс-офиса на Северна Америка.

Комедията " 80 за Брейди " за четири приятелки - в функциите Джейн Фонда, Лили Томлин, Рита Морено и Сали Фийлд, който посещават Супербоул, заема второ място в класацията с 12,5 милиона $. Скоро откакто (отново) оповести отдръпването си от американския футбол, куотърбекът Том Брейди участва на премиерата на кино лентата. 

Първенецът от миналите седем седмици " Аватар: Природата на водата " е отстъпил на трета позиция с доходи от уикенда в размер на 10,8 милиона $. 

Глобалните приходи от блокбастъра, режисиран от Джеймс Камерън, към този момент възлизат на 2,17 милиарда $. " Аватар: Природата на водата " е на четвърто място в класацията на най-касовите филми на всички времена, първата и третата позиция в която заемат други два кино лентата на Камерън - " Аватар " и " Титаник ". 



Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се добавя от анимацията " Котаракът в чизми: Последното предпочитание " и концертният филм за група Би Ти Ес " BTS: Yet to Come in Cinemas ". Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на Съединени американски щати и Канада през уикенда възлизат надлежно на 8 милиона $ и 5,1 милиона $. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР