За първи път от 40-годишния период на съществуване на системата

...
За първи път от 40-годишния период на съществуване на системата
Коментари Харесай

Die Welt: САЩ ще произвеждат ракети Patriot в Германия

За първи път от 40-годишния интервал на битие на системата за противовъздушна защита Patriot нейният разработчик, американският защитителен тръст Raytheon, както и MBDA Германия, предложиха основаването в Германия на линия за произвеждане на ракети за системата за противовъздушна защита Patriot, предопределени за продажба в европейските страни-членки на НАТО, оповестява . Като съответно място е препоръчан баварският град Шробенхаузен. Тук се намира взаимното дружество COMLOG, което от десетилетия поддържа и модернизира ракетите Patriot, благосъстоятелност на Бундесвера.
Това е " план с исторически мащаби ", акцентира немското издание. За първи път от 40-годишния интервал на битие на тази бойна система Raytheon ще стартира производството на ракетите отвън Съединени американски щати. „ На фона на нарасналото търсене в Европа планираме да удвоим индустриалния си потенциал “, изясни проектите на групата неговият управител Дъг Стивънсън. Той не назова съответни числа, само че означи, че в близко бъдеще може да се приказва за стотици оръжия. Освен това, на фона на изменящата се обстановка със сигурността след 4-5 години, компанията ще размени всички остарели версии на ракетите Patriot в Европа, както и като цяло ще усили запасите им.
 
Също по този начин в Германия се възнамерява да стартира производството на нова ракета за системата за противовъздушна защита Patriot, наречена GEM-T, написа още Die Welt. Това ще е взаимна разработка на Германия и Съединени американски щати. Ракетата ще получи немски мотори, както и немска осколочно бойна глава, способна да унищожава цели без нужда от непосредствено попадение. MBDA Germany и Raytheon преглеждат предлагането си като принос към основаването на общоевропейска система за противовъздушна защита Skyshield, отбелязва немското издание.
Производството няма да бъде открито скоро, означават опасенията. Изграждането на оборудването, както и създаването и узаконяването на осъвременена версия на ракетата ще отнеме 3-4 години. Съществуват опасения, че строгите немски наставления за експорт на оръжия могат да попречат на плана, само че оръжията ще бъдат доставяни единствено в европейските страни от НАТО благодарение на системата Patriot, тъй че не би трябвало да има проблеми, заключава изданието.
Източник:
 

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР