За първи път от 33 години учени създават нов протокол

...
За първи път от 33 години учени създават нов протокол
Коментари Харесай

Ако извънземните се „обадят“: Учени създават специален протокол за отговор

За първи път от 33 години учени основават нов протокол за връзка с евентуални извънземни. Изследователите считат, че в случай че на следващия ден представители на извънземен разсъдък ни се „ обадят “, т.е. изпратят своя сигнал, то човечеството не е готово да реагира вярно. Тоест хората не знаят по какъв начин да отговорят на подобен сигнал, а това е проблем.

Затова новият протокол за контакт с извънземни е предопределен да покаже по какъв начин светът би трябвало да реагира на сигнала и този протокол би трябвало да бъде следван от земните учени и политици при положение на неочакван контакт, написа Space.com.

В момента единственият протокол за връзка с извънземни, който хората имат, е основан още през 1989 година от учените от плана SETI, които се занимават с търсене на извънземен разсъдък.

Този протокол към този момент е бил преразгледан преди 10 години, само че той е прекомерно неразбираем, когато става въпрос за интернационален отговор на извънземен сигнал. По принцип този протокол обръща внимание на това, върху което е належащо да се концентрира вниманието при продан на научни открития сред хора и извънземни. В случай на доказан контакт с извънземен разсъдък съгласно този протокол учените би трябвало да потърсят указания от Организация на обединените нации. Но по какъв начин тази организация би трябвало да работи в този случай, към момента не е ясно.

„ Сега научната фантастика е цялостна с проучвания за въздействието на първия контакт с извънземни върху човечеството. Но ние желаеме да отидем оттатък мисленето за въздействието върху човечеството на подобен сигнал или среща с извънземни същества. Нашата задача е да покажем тъкмо по какъв начин обществото би трябвало да реагира на такова събитие “, споделя Джон Елиът от университета в Сейнт Андрюс, Шотландия.

Елиът е координатор на новосъздадения SETI Detection Hub в университета в Сейнт Андрюс. Именно в този център интернационален екип от учени основава новия протокол за контакт с извънземни.

Учените към този момент знаят, че на Марс в миналото е имало живот (и е допустимо към момента да съществува). Вече са открити планети, които наподобяват на Земята, и на тях също може да съществува живот. Затова вероятността някъде в нашата вселена да е еволюирал рационален живот става все по-правдоподобна. Но за цялото време на наблюдения на Космоса учените по този начин и не са получили нито един сигнал от евентуална извънземна цивилизация.

Затова учените от SETI Detection Hub в този момент насочват всичките си старания към сканиране на Космоса в търсене на такива известия. И несъмнено, изготвят новия протокол за отговор. Освен това учените ще обиден тематиките за вероятното влияние на подобен контакт върху човечеството.

„ Ще получим ли сигнал от извънземни? Кога ще се случи това? Няма отговори на тези въпроси. Но не можем да си позволим да бъдем неподготвени от научна позиция за сходно развиване на събитията, т.е. за това, че можем да получим подобен сигнал и на следващия ден “, споделя Елиът.

Впрочем някои последователи на тайните теории считат, че на Марс живеят извънземни и към този момент са ни оставили своите послания.

В същото време се появиха нови детайлности по отношение на следствието на известия за НЛО от Пентагона. Според американските разследващи служби нито едно от наблюденията на неидентифицирани въздушни феномени няма извънземен генезис. Напротив – те мощно „ намирисват “ на китайски.

Източник: Actualno.com
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР