За първи път от 25 години България има финалист на

...
За първи път от 25 години България има финалист на
Коментари Харесай

Близките на Стойка Кръстева: Тя заслужаваше този успех!

За първи път от 25 години България има финалист на Олимпийски игри в бокса. Стойка Кръстева ще се бори за златен орден в Токио, откакто съумя да победи с 5:0 съдийска гласа представителката на домакините Цукими Намики. След огромния триумф тази заран, ето и какви бяха първите реакции на най-близките хора на Стойка - родителите и нейният брачен партньор, които следиха мача в плевенското село Върбица.

От България първите поздравления тази заран Стойка получава от брачна половинка си Борил.

„ Бях уверен в триумфа. Спокойна е и сигурна в себе си. Тя го заслужаваше този триумф и безапелационно си играеше всички срещи! ", съобщи Борил Кръстев, брачен партньор на Стойка.

След огромния триумф за Стойка Кръстева в Токио тази заран, най-развълнувани са родителите ѝ, които посрещнаха новината за успеха ѝ през днешния ден в плевенското село Върбица.

„ Емоцията беше огромна и отново се веселя, че ще победи и другия път. Голяма горделивост! ", разяснява Керанка Симеонова, майка на Стойка Кръстева.

„ Като родител ще кажа, че тя мина през прекомерно доста компликации, само че упоритостта и волята са на първо място, а и труда, който тя даде най-сетне даде плод ", съобщи Желязко Петров, татко на Стойка Кръстева.

Бащата на Стойка Желязко Петров споделя, че още като ученичка тя почнала да тренира бокс, скрито от него.

„ Всичко друго бях склонен, само че за бокса бях срещу, само че първият ѝ треньор Стефан Петров той ме убеди, че Стойка е добра ", разяснява Желязко Петров, татко на Стойка Кръстева.

От началото на Олимпийските игри всички в село Върбица наблюдават всеки мач на Стойка и се надяват да я посрещнат скоро с олимпийско злато,

„ Селото е подготвило посрещане на Стойка, откакто се завърне в България, почтено като олимпийски първенец! ", съобщи Красимир Маринов, кмет на село Върбица.

И в събота цялото село ще бъде пред екраните и ще стиска палци на Стойка за златния орден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР