За първи път от 2015 г., когато БНП Париба Лични

...
За първи път от 2015 г., когато БНП Париба Лични
Коментари Харесай

Проучване: Българите управляват все по-умело личните си финанси

За първи път от 2015 година, когато БНП Париба Лични Финанси пусна заема си за сливане на отговорности, този артикул настига заема за ремонт, който беше безспорният №1. Това демонстрира, че хората ръководят по-умело персоналните си финанси като консолидират кредите си към разнообразни финансови институции и по този начин заплащат единствено една вноска, което им пести време и пари. В интервала ноември 2018 г.-май 2019 година заявките за тези заеми са и с най-висока междинна сума – 8 671 лв.. Това демонстрира новото издание на обзора „ Потребителският заем на българина “, квалифицирано от един от водачите на пазара на потребителско кредитиране у нас – БНП Париба Лични Финанси.

Новото издание на обзора демонстрира също, че през последните шест месеца междинната сума на заявките за потребителски заем се увеличи с 16%. Расте и делът на онлайн молбите, подадени към БНП Париба Лични Финанси. При тях растежът е със 7,2% и те доближиха дял от 41%.

Горещата вест за бранша на потребителското кредитиране е, че към този момент хората могат да си купят скутер, каравана, АТВ или кемпер с комфортния Автокредит 3+ на БНП Париба Лични Финанси. Компанията разшири обсега на известния си артикул и българите към този момент могат да си купят транспортни средства за свободното си време по същия бърз и транспарантен метод, по който хиляди водачи си купиха използвани коли.

Това са някои от главните вести от новото издание на обзора „ Потребителският заем на българина “. Той се издава два пъти годишно – напролет и есента. Неговата цел е да даде информация за потребителското кредитиране в България, основана на представителна извадка от запитванията за заем, получени от компанията. Обзорът може да се смята за индикативен за българския пазар, защото през последните 18 години БНП Париба Лични Финанси е водеща компания на пазара на потребителско кредитиране с портфолио от над 1,5 милиона клиенти, които са употребили продуктите на компанията за финансиране на разнообразни планове – от повсеместен ремонт на дома до покупка на артикули на погашение.

Заявяваме най-големи суми за консолидация – 8 671 лева

В интервала ноември 2018 г.-май 2019 година най-високата междинна сума на заявките за потребителски заем, подадени към БНП Париба Лични Финанси беше за сливане на отговорности – 8 671 лв.. Интересът към тези заеми пораства непрекъснато и делът им доближи 31% от молбите. Така за първи път обединяването на отговорности настига безспорния водач от всички предходни издания – заемът за ремонт на дома, който е с дял от към 31.5%.

Все по-големият интерес към заемите за сливане на отговорности потвърждава, че финансовата просветеност на хората се покачва и, че те са подготвени да употребяват новаторски финансови решения, които им пестят време и пари. Например, в случай че клиентът има потребителски заеми и е купил 2-3 артикули на погашение, ще би трябвало да заплаща 3 вноски към 3 финансови институции на разнообразни дати и за всяка от тях се дължи такса. Освен това, тези три заема са подписани при разнообразни условия, което затруднява ръководството на персоналния бюджет. С обединяването на отговорности хората могат да покрият всички свои предходни заеми със единствено един заем към една финансова институция. Обикновено, това става и при по-добри условия спрямо интервала, когато заемите са били контрактувани. Друго преимущество е, че клиентът заплаща единствено една вноска, което значи и единствено една такса за превод.

Данните на БНП Париба Лични Финанси демонстрират, че за заеми за сливане на отговорности аплайват и хора, които безпроблемно обслужват заемите си. Те се възползват от закрепените и транспарантни условия на компанията, оптималният размер от 80 000 лв. и дългият интервал на погашение от до 96 месеца.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР