За първи път от 2013 година БАТЕ Борисов не успя

...
За първи път от 2013 година БАТЕ Борисов не успя
Коментари Харесай

Норвежец провали БАТЕ срещу норвежци

За първи път от 2013 година БАТЕ Борисов не съумя да стигне до третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Тимът от Беларус отпадна от Розенборг след загуба с 0:2 в Норвегия. Преди седмица БАТЕ завоюва с 2:1 вкъщи, само че през днешния ден попадения в последните 20 минути на Пал Андре Хеланд (от дузпа) и Александър Сьодерлунд донесоха обрата в интерес на Розенборг.

Норвежците бяха смутени преди почивката, когато на няколко пъти се разминаха с попадение във вратата си. Те обаче натиснаха през втората част, когато силите започнаха да напущат футболистите на БАТЕ. В 73-ата минута домакините получиха дузпа, а по подигравка на ориста нарушаването извърши Емил Йонасен, който е норвежец. От бялата точка Хеланд не сбърка.

Този резултат към този момент даваше преимущество на Розенборг. БАТЕ трябваше да нападна и се оголи. В 85-ата минута таранът Сьодерлунд повиши на 2:0, а в оставащото време гостите не направиха нищо в нападателен проект и отпаднаха.

Следващият съперник на Розенборг по пътя към групите на ШЛ е Марибор.

РОЗЕНБОРГ - БАТЕ БОРИСОВ 2:0 (0:0)
1:0 А. Хеланд (73) д.
2:0 А. Сьодерлунд (85)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!

* Розенборг се класира с общ резултат 3:2 Шампионска Лига 2 кръг, сряда 31 юли  Розенборг 2:0краен резулат  БАТЕ Борисов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР