За първи път от 2008 г. насам за 2019 г.

...
За първи път от 2008 г. насам за 2019 г.
Коментари Харесай

Догодина ще ремонтират студентски общежития с 24 млн. лева

За първи път от 2008 година насам за 2019 година се отпускат 29,4 млн. лв. за поправки на студентските общежития в страната, откакто такива целеви средства не бяха отпускани за толкоз дълъг интервал. Това сподели Яна Вангелова - ръководител на Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) към университетите.

Всяка година, преди началото на образователните занятия в университетите, студентските общежития и тяхното неприятно положение са обект на полемики и мнения от обществото, от медиите и студентите, напомнят от НПСС. И означават, че част от студентските общежития в страната не са ремонтирани още от тяхното изграждане.

Дългата употреба и обезценка е довела до това, че огромна част от пространствата в общежитията са негодни за живеене и студентите са принудени да живеят в неприятни битови условия.
Предстои да се разисква в Министерството на образованието и науката тези 29,4 млн. лв. за поправки на кои общежития в страната ще бъдат употребявани, сподели Яна Вангелова. Тя изясни, че студентските общежития в Шумен са в доста неприятно положение и те са " едни от най-зле изглеждащите здания на общежития в страната ".

Това са общежитията към Шуменския университет , като в недобро положение са и постройките на общежитията във Варна и в Пловдив . В София неприятно е положението на 15-и блок на Националната спортна академия , както и на 7-и блок на Медицинския университет . Има студентски общежития в страната, които не са ремонтирани от построяването им преди 50 години, заключи Вангелова.-->

Тя означи още, че при започване на 2018 година Софийският университет " Св. Климент Охридски " е получил целеви средства, с които прави поправки в студентските общежития.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР