За първи път от 2005 година насам Монако ще приеме

...
За първи път от 2005 година насам Монако ще приеме
Коментари Харесай

Монако отново ще приеме Формула 3

За първи път от 2005 година насам Монако ще одобри старт от интернационалния шампионат във Формула 3. Това ще стане следващата година, когато Формула 3 и Формула 2 ще са подгряващи шампионати на Формула 1 и на надпревари отвън Европа и ще получат доста по-важна роля в границите на спортния уикенд.

Автомобилният клуб на Монако удостовери за присъединяване на Формула 3 в програмата на уикенда за Гран При на Монако, като датите са от 25 до 28 май.
 Порше дефинитивно се отхвърля от Формула 1? Порше дефинитивно се отхвърля от Формула 1?
Формула 2 и Формула 3 към момента нямат календари за следващата година, само че към този момент има две доказани съревнования, за които те ще подгряват - в Австралия и Монако.
 Гран При на Монако остава в календара на Формула 1 Гран При на Монако остава в календара на Формула 1
До тази година дружно с Формула 1 по улиците на Монте Карло се състезаваха водачите от Формула 2 и Формула Regional, която е със статут на европейски шампионат и на процедура е версия на Формула 3, само че с турбо мотори на Алпин.
 Никола Цолов приключи тестванията във Формула 3 на 18-то място Никола Цолов приключи тестванията във Формула 3 на 18-то място
В шампионата на Формула 3 нормално вземат участие към 30 водачи на сезон, което значи, че за Монако ще би трябвало да се търси метод на стартовата решетка да има по-малко коли, поради потенциала на трасето, и може ще гледаме предквалификации - като във Формула 1 през 80-те години.

Състезания от Формула 3 в Монако са се провеждали от 1964 до 1997, а през 2005 там имаше стадий от Евросериите Формула 3, извоюван от Люис Хамилтън. А първият победител във Формула 3 в Монако през 1964 година е легендата сър Джеки Стюарт.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР