За първи път от 2002 година Европейската комисия (ЕК) не

...
За първи път от 2002 година Европейската комисия (ЕК) не
Коментари Харесай

За pръв път от 2002 г. Брюксел не налага на нито една страна да намали дълга си

За първи път от 2002 година Европейската комисия (ЕК) не подхваща правни дейности против никоя от страните членки поради висок бюджетен недостиг или дълг, а вместо това окуражава някои от тях да харчат повече, с цел да подкрепят стопанската система, отбелязва " Асошиейтед прес ".

Еврокомисията заяви през вчерашния ден, че е имало риск за осем страни да не спазят поставената цел за недостиг под 3% от брутния вътрешен артикул (БВП) и дълг, доближаващ се до 60% от Брутният вътрешен продукт.

Сред тези страни са Испания, Франция, Белгия и Италия, които, както се твърди, не са употребявали задоволително положителната икономическа обстановка, с цел да подобрят положението на държавните си финанси.

" Това е обезпокоително, защото високите нива на дълга лимитират опцията да се отговори на икономическите разтърсвания и натиска на пазара ", сподели зам.-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровксис.

Комисията обаче не е подхванала правни дейности, с цел да накара някои страни да затегнат финансите си. Неотдавна тя предприе стъпки против Италия, чието предходно държавно управление усили доста разноските макар големия дълг.

Европейска комисия окуражава страните със постоянни финанси, най-много Германия и Холандия, да харчат повече. На фона на забавящия се напредък специалистите настояват, че държавните управления би трябвало да влагат повече.

Европейската централна банка неведнъж е упорствала за повече вложения. Тя показа нов пакет тласъци през септември, само че разгласи, че има граници на опциите й и се нуждае от поддръжката на държавните управления, напомня АП. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР