За първи път от 20 години насам ще има Дерби

...
За първи път от 20 години насам ще има Дерби
Коментари Харесай

Милан е почти перфектен в полуфиналите си в КЕШ и ШЛ

За първи път от 20 години насам ще има Дерби на Милано в полуфиналите на Шампионската лига, откакто Милан и Интер си осигуриха присъединяване в тази фаза на шампионата.

През сезон 2002/03 “росонерите ” се класират за финала след две ремита 0:0 и 1:1 с “нерадзурите ”, като решаващо е попадението им в мача, в който бяха в ролята на посетители. Впоследствие те побеждават с трофея в ШЛ, като надделяват Ювентус при осъществяване на дузпи след нулево реми в постоянното време и продълженията. През сезон 2004/05 двата милански гранда още веднъж се срещат в шампионата, само че в четвъртфиналите. Тогава “Дявола ” побеждава с 2:0 в първия мач, а на реванша повежда с 1:0, само че в 73-тата минута вратарят на тима Дида е уцелен с хвърлена от противниковите тифози факла. След това почитателите не престават да хвърлят факли на терена и това принуждава основния рефер да приключи мача, с което е присъдена служебна загуба на “Змията ” с 0:3. На финала в Истанбул Милан се изправя против Ливърпул и макар че повежда с 3:0 до почивката, позволи да се стигне до тъждество 3:3, а при осъществяването на дузпи отстъпва на мърсисайдците.

През актуалната акция двата милански гранда към този момент изиграха три мача между тях. През есента “росонерите ” завоюваха с 3:2, само че през януари Интер първо победиха със Суперкупата на Италия след 3:0, а по-късно още веднъж победиха, само че с 1:0. Сега им предстоят нови две срещи в ШЛ и по този начин за първи път в историята ще има цели пет издания на Дерби каузи Мадонина в границите на един сезон. За Милан това ще бъде 13-и полуфинал в Купата на европейските първенци и Шампионската лига. Успеваемостта на “Дявола ” в полуфиналната фаза е съвсем съвършена, като тимът се е класирал за финала в 10 от 12-те предходни случая. Единствените изключения са против Реал Мадрид през 1956-а и Барселона през 2006-а, като и в двата пъти испанските клубове стават първенци в шампионата. Само два отбора имат по-добра успеваемост в тази фаза - Ливърпул е с 10 финала след 11 полуфинала, а Бенфика е със 7 финала от 8 вероятни. За Интер това ще бъде общо 9-и полуфинал в шампионата, като продължава към финала в четири от досегашните 8 случаи. Един от полуфиналите е против ЦСКА през 1966/67, когато след две равенства 1:1 има трети мач, който “нерадзурите ” печелят с 1:0 в Болоня, само че по-късно губят от Селтик с 1:2 в борбата за трофея.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР