За първи път от 20 години и за общо трети

...
За първи път от 20 години и за общо трети
Коментари Харесай

20 години по-късно Марк Уилямс отново е на финал в Мастърс

За първи път от 20 години и за общо трети във величествената си кариера Марк Уилямс е на край в “Мастърс ”. Най-успешният уелсец в джентълменския спорт разнищи с 6:0 Джак Лисовски в шестото си присъединяване на полуфинали в най-престижния снукър шампионат отвън ранкинг системата.

В първия кръг пред 2000 фенове в “Александра палас ” Уилямс отстрани с 6:2 Дейвид Гилбърт, който беше полуфиналист в предходните си две изяви в шампионата. На четвъртфиналите пък Уелския змей направи незабравим поврат от 0:3 и 2:4 до 6:5 против Рони О’Съливан в незабравим мач.

По подигравка на ориста полуфиналът се оказа най-безметежния дуел за най-възрастния занаятчия на щеката в схемата - 48-годишният Уилямс беше повече от безапелационен против 31-годишния си противник. Лисовски продължава да си остава само с нежеланото название на “най-добрия състезател без купа ”.

Уилямс ще влезе евентуално даже в ролята на любимец във финала и ще се опита освен за трети път да победи с красивата купа, само че и да стане най-възрастният първенец в богатата история на “Мастърс ”. Тази “титла ” сега принадлежи на Стюърт Бингам, който през 2020-а завоюва шампионата на 43-годишна възраст, а тази вечер от 21 часа против Джъд Тръмп ще дефинира другия финалист.

Марк Уилямс е първенец от 1998 и 2003 година, а през 2002-ра загуби финала с 9:10 от Пол Хънтър.

Независимо че британската снукър общественост по всякакъв начин се пробва да показа Лисовски като идната огромна звезда в джентълменския спорт, то резултатите му не престават да разочароват. Дори след прословутите му тренировки с новия му наставник Питър Ебдън явно не дават към този момент необдхоимия резултат, макар че той записа две следващи класирания на полуфинали в “Тройната корона ” този сезон.

При 0:5 в резултата Лисовски се опита да резервира достойнството си и да избегне погром на нула, като при 29-29 в резултата му оставаха единствено да разчисти цветовете до синя. Той обаче загуби позиция по кафява и трябваше да се задоволи със сейфти при 36-29 в своя изгода, само че противникът му завоюва този двубой и сграбчи нужния шести фрейм.

Уелския змей поведе с 1:0 след биткаджийски фрейм, а по-късно с брейкове от 52 и 74 усили задатъка си на 3:0. Последната партия преди интервала също отиде на сметката на Уилямс, а след това с поредност от 68 направи 5:0. Битката по цветовете в шестата партия още веднъж бе извоювана от ветерана и той справедливо стигна до финала на “Мастърс ”!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР