За първи път от 1999 г. насам нито една руска

...
За първи път от 1999 г. насам нито една руска
Коментари Харесай

Русия бойкотира Мюнхенската конференция, срещата на Лавров с Тръс се оказа провал

За първи път от 1999 година насам нито една съветска делегация няма да взе участие в Мюнхенската конференция по сигурността от 18 до 20 февруари. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова изясни протеста с   " липса на обективност " от страна форума, който от самото си начало е трансатлантически. Отсъствието на Русия, на фона на риска от съветско навлизане в Украйна, е явен сигнал против разговора, написа " Шпигел ".

Пълно крушение се оказа и срещата на английската външна министърка Лиз Тръс с съветския ѝ колега Сергей Лавров.

 „ Истински съм отчаян, че водим диалог сред ням и глух човек. Сякаш слушаме, само че не разбираме нищо ", сподели Лавров. Според него британката е била  " неподготвенa ". От обкръжението на Лавров изтече смущaващ момент от диалога сред двамата: Лавров попитал Тръс дали признава съветския суверенитет над Воронеж и Ростов, а Тръс отговорила „ в никакъв случай “, въпреки че и двата окръга принадлежат на Русия.

Сергей Лавров отправи и опасност към Европейски Съюз при положение на групов отговор от съюза:  " Ако ЕС представи своя отговор на съветските претенции за сигурност групово, това ще докара до преустановяване на договарянията ".

Малко по-късно висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел показа взаимния отговор на Европейски Съюз в писмо.

Посещениято не Тръс е част от опит за натоварен разговор на европейски представители с Москва. Утре в съветската столица идва и английският министър на защитата Бен Уолъс, а по-късно аудиенция има и германският канцлер Олаф Шолц.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР