За първи път от 1979 година иранските жени получиха право

...
За първи път от 1979 година иранските жени получиха право
Коментари Харесай

Пуснаха иранските жени да гледат мач на площада

За първи път от 1979 година иранските дами получиха право да гледат мач обществено дружно с мъжете. Правителството позволи на площада в Техеран да не се разделят на полове, до момента в който върви дуелът Иран – Португалия (1:1). Досегашната възбрана бе поради обстоятелството, че дамите щели да слушат по какъв начин мощният пол ругае от гняв по време на „ следващата футболна драма “.
На Мондиал 2018 към този момент е друго. Стадиони в Иран отвориха порти за гледане на срещите на огромни екрани. Главният прокурор Мохамед Джафар Монтазери обаче се разгневи. Каза, че се срами от обстоятелството, че се погазват законите и доста дами махнали бурките от главите си. В името на Цар Футбол и дами танцували и пеели.
Карлос Кейрош, португалският селекционер на Иран, се разгневи след отпадането. „ Лео Меси и Роналдо в никакъв случай няма да получат червен картон “, сподели откривателят на Кристиано. Кавалерът на „ Златната топка “ удари с лакът Мортеза Пуралиганджи, само че даже след ВАР не бе изпъден. „ Законите не играят за Меси и Роналдо “, за повторно на конференцията изригна Кейрош.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР