За първи път от 1945 година в съседна Република Северна

...
За първи път от 1945 година в съседна Република Северна
Коментари Харесай

Ето къде официално умря Държавна сигурност

За първи път от 1945 година в прилежаща Република Северна Македония към този момент не съществува злокобната държавна сигурност, която беше основана по време на югославския деспот Йосип Броз Тито в границите на вътрешното министерство.

Вчера, 31 август, публично бе закрита Дирекцията за сигурност и контраразузнаване, която бе част от вътрешното министерство.

От през днешния ден в страната съществува като независим орган, отвън министерството, Агенцията за национална сигурност. Тя се оглавява от Виктор Димовски.

„ Днес е исторически ден. Днес с право можем да кажем, че решаващият стадий от промяната в бранша на сигурността у нас завършва и че Дирекцията за сигурност и контраразузнаване, с която в предишното е било злоупотребявано за самостоятелни и групови ползи, най-сетне влиза в историята…..

Днес стартира нова епоха в тази област. Агенцията за национална сигурност е самостоятелна организация, отвън Министерството на вътрешните работи, като част от завършването на промяната на системата за разузнаване на сигурността в Република Северна Македония “, разгласи Димовски.

Той уточни, че в границите на своята работа Агенцията ще се посвети на използването и провеждането на промени в сходство с европейските стандарти за сигурност.

По този метод, безапелационен е Димовски, ще способства за цялостния развой на интеграцията на страната ни в НАТО и Европейски Съюз като фактор за непоклатимост в района.

Той акцентира, че процесът на реформиране на бранша за сигурност не завършва с деня, в който Агенцията за национална сигурност стартира да работи.

„ Реформата допуска идея за развиване на непрестанно надграждане на наличните благоприятни условия на системата за сигурност, и превръщането й в система, която може да се оправи със актуалните закани и опасности за националната и интернационалната сигурност.

В този развой е извънредно значимо честността и професионалната честност на всеки член на Агенцията, който с репутацията си ще обезпечи поддръжката и доверието на жителя като сътрудник в отбраната на държавната сигурност “, показва Димовски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР