За първи път от 16 години на 1/4-финалите на турнир

...
За първи път от 16 години на 1/4-финалите на турнир
Коментари Харесай

Изхвърлянето на Джокович от US Open сложи край на 16-годишна традиция

За първи път от 16 години на 1/4-финалите на шампионат от " Големия шлем " няма да забележим нито един от Голямото трио при мъжете - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Това става допустимо след трагичния случай с Джокович, който бе изхвърлен от US Open нощес, откакто несъзнателно уцели с топка странична съдийка по време на 1/8-финалния си мач с испанеца Пабло Кареньо Буста.

От 2004 година насам непроменяемо най-малко един всред тримата тенис великани доближава до етапа на последните 8 на шампионат от " Големия шлем ". Още в първото мейджър съревнование след експлоадирането на пандемията от ковид обаче тази забележителна традиция е прекратена. Както е известно, носителят на рекордните 20 трофеи от " Големия шлем " Федерер няма да играе до края на годината, защото се възвръща от контузия на коляното. Притежаващият една купа от " Шлем " -а по-малко Надал пък пропусна US Open 2020 поради персонално решение, обвързвано изключителната конюнктура в света поради рецесията, породена от COVID-19.

Последният шампионат от " Големия шлем ", в който нито един всред швейцареца, испанеца и сърбина не е достигал 1/4-финалите, е " Ролан Гарос 2004 ". Откритото състезание на Съединени американски щати пък ще има първенец, който в никакъв случай до момента не е печелил мейджър трофей.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР